ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αλ. Σδούκου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο LNG

Η γ.γ. Ενέργειας αναφέρθηκε στη δυνατότητα των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου να δράσουν ως εγγυητές της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή και στην Ευρώπη.

Την δυνατότητα των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου να δράσουν ως εγγυητές της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή και στην Ευρώπη και να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα στο πλαίσιο της Στρατηγικής του RepowerEU επεσήμανε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, στην 8η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF), που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Κάιρο, υπό την προεδρία της υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσας Πηλείδη.

Η κυρία Σδούκου που εκπροσώπησε τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και συνοδευόταν από τον Δρ Θεόδωρο Τσακίρη, συντονιστή Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής στο γραφείο του υπουργού, επεσήμανε ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο LNG στην περιοχή. Επιπλέον σημείωσε ότι εμβαθύνονται οι σχέσεις συνεργασίας, στον τομέα της ενέργειας, με τις γειτονικές χώρες μέσα από την προώθηση μιας σειράς στρατηγικών υποδομών όπως τα τερματικά επαναεριοποίησης της Ρεβυθούσας και της Αλεξανδρούπολης και τους αγωγούς ΤΑΡ, IGB και IGNM αλλά και τον στρατηγικής σημασίας αγωγό EastMed.

Η κυρία Σδούκου επίσης τόνισε τη σπουδαιότητα που θα έχει η απανθρακοποίηση του φυσικού αερίου της περιοχής  για την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση του ρόλου του φυσικού αερίου ως καυσίμου μετάβασης αλλά και την ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου.

Κατά την κυρία Σδούκου η σταδιακή μείωση με στόχο την τελική εξάλειψη των διαρροών και της καύσης μεθανίου σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, μεταφοράς και κατανάλωσης φυσικού αερίου, θα πρέπει να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα του Οργανισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηδενικές οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με ανάλυση του Green Tank για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια δεν χρειάστηκε το ρωσικό αέριο για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η αύξηση των εισαγωγών LNG.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα γίνεται κόμβος μεταφοράς ενέργειας και ψηφιακών υπηρεσιών

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε τις πολιτικές της Ελλάδας για το περιβάλλον και επισήμανε ότι η χώρα μας εξελίσσεται σε έναν περιφερειακό κόμβο για το υγροποιημένο αέριο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες πολλών περιοχών.
fysiko aerio,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξαγωγέας ενέργειας η Ελλάδα και ενεργειακός δίαυλος για τα Βαλκάνια

Η χώρα μας από εισαγωγέας έγινε εξαγωγέας ενέργειας και ενεργειακός δίαυλος για τις χώρες της Βαλκανικής, στηρίζοντας τον ενεργειακό τους εφοδιασμό με τις υποδομές Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.