ΓΔ: 1041.33 0.80% Τζίρος: 101.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:57:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kikilias
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Β. Κικίλιας: Ο τουρισμός παίρνει τα εύσημα από την ελληνική κοινωνία

Aναφορικά με την εορταστική περίοδο, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι μετά τα μέσα Ιανουαρίου θα κληρωθούν 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

«Ο Τουρισμός παίρνει τα εύσημα από την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Action24. 

Όπως είπε, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η προσέλκυση ποιοτικών ταξιδιωτών, η αύξηση των πτήσεων αλλά και του capacity, η προβολή εναλλακτικών προορισμών και η επιτυχία του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» είχαν ως αποτέλεσμα τα ταξιδιωτικά έσοδα να ξεπεράσουν τον στόχο του περυσινού προϋπολογισμού κατά 3 δισ. ευρώ, ενισχύοντας όλους τους κλάδους- από τον πρωτογενή τομέα μέχρι τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις- και στηρίζοντας την οικονομία, την ελληνική κοινωνία και τη μέση ελληνική οικογένεια.

O κ. Κικίλιας τόνισε ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου σε μια χρονιά με πολλές αντιξοότητες. «Το 2023 θα δοκιμαστούμε πάλι, αλλά, όπως και πέρυσι, δουλεύουμε πολύ σκληρά από τον χειμώνα για να έχουμε μια πολύ καλή σεζόν, ενώ παράλληλα στηρίζουμε τους χειμερινούς προορισμούς» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες βλέπουν πόσο προσπαθεί αυτή η κυβέρνηση, βλέπουν ότι δώσαμε 44 δισ. μέσα στην πανδημία για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, την οικονομία και όλους τους κλάδους της. Τώρα ξεπεράσαμε ήδη τα 10 δισ. για στήριξη της κοινωνίας λόγω της ενεργειακής κρίσης, και το υπερπλεόνασμα που έφερε ο τουρισμός συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό. Οι πολίτες πλέον έχουν εμπειρία πολύ δύσκολων καταστάσεων και πολλαπλών κρίσεων, επομένως με νηφαλιότητα και σοφία θα αποφασίσουν ποιος θέλουν να τους οδηγήσει στην επόμενη τετραετία».

Τέλος, αναφορικά με την εορταστική περίοδο, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι οι πληρότητες θα είναι πολύ υψηλές στους χειμερινούς/ορεινούς προορισμούς, οι οποίοι θα ενισχυθούν και μετά τα μέσα Ιανουαρίου, όταν θα κληρωθούν 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Αύξηση τζίρων 25,78% και 9,11% σε καταλύματα και εστίαση τον Νοέμβριο

Υπογράμμισε την πολύ μεγάλη στήριξη της κοινωνίας από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου των πολλαπλών παγκόσμιων κρίσεων, με 44 δις μέσα στην πανδημία και 11 δις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Ανοίγει γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη, ισχυρό τουριστικό ρεύμα

Tο νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Τουρισμού στη Βουλή προβλέπει σύσταση γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη - μια στρατηγική κίνηση που θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση ταξιδιωτών από την Αυστραλία.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην εξαιρετική τουριστική περίοδος του 2022 που ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ενός πλέγματος παρεμβάσεων, με στόχο τη διασφάλιση ταξιδιωτικών εσόδων ικανών να τονώσουν τις τοπικές κοινωνίες.