ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αύξηση 89,1% στις διανυκτερεύσεις το 9μηνο στα τουριστικά καταλύματα

Οι αφίξεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση κατά 102% και των ημεδαπών κατά 51%, ενώ οι διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση κατά 100,8% και των ημεδαπών κατά 40,8.

Αύξηση 87% στις αφίξεις και 89,1% στις διανυκτερεύσεις καταγράφεται το 9μηνο εφέτος στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και στα κάμπινγκ της χώρας σε σχέση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου το 2021.

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα της κίνησης συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια) από την ΕΛΣΤΑΤ:

Οι αφίξεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση κατά 102% και των ημεδαπών κατά 51%, ενώ οι διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση κατά 100,8% και των ημεδαπών κατά 40,8.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων σε όλα τα είδη καταλυμάτων αναλογεί σε αλλοδαπούς (76,3% του συνόλου των αφίξεων και 85,6% του συνόλου των διανυκτερεύσεων).

Η μέση διαμονή ανά άτομο στο σύνολο των καταλυμάτων ανήλθε σε 4,3 διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, η μέση διαμονή των αλλοδαπών ήταν 4,8 διανυκτερεύσεις, ενώ των ημεδαπών 2,6 διανυκτερεύσεις.

Η πληρότητα κλινών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (πλην κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση με τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε σε 58%, το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2022, έναντι 45,7% του αντίστοιχου διαστήματος του 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Karavias, Karabias, Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραβίας: Επενδύσεις 600 εκατ. σε ξενοδοχεία με στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, σε ομιλία του στη ΓΣ του ΣΕΤΕ, σημείωσε ακόμη ότι εξ αυτού του ποσού τα 200 εκατ. έχουν προέλθει μέσω της Eurobank, ενώ οι συνολικές χορηγήσεις της τράπεζας στον τουρισμό φθάνουν στα 2 δισ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέτσος: Πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης της χώρας ο τουρισμός

Το 2022, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 37% σε σχέση με το 2019. Η επίδοση της Ελλάδας ήταν σημαντικά καλύτερη, καθώς η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 11,2%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη ο τζίρος καταλυμάτων - εστίασης, «μυρίζει» ρεκόρ στον τουρισμό

Με ρυθμό που πλησιάζει το 30% αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο ο τζίρος των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης, καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση ξένων επισκεπτών και ανάκαμψη της εστίασης μετά την πανδημία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Τριετία ισχυρής ανάπτυξης διαβλέπουν τα ελληνικά ξενοδοχεία

Εμφανή είναι τα σημάδια ότι η τουριστική περίοδος ξεκίνησε ταχύτερα σε σχέση με το παρελθόν, διαμορφώνοντας παράλληλα ευνοϊκές προοπτικές για μια συνολικά ανοδική χρονιά.
diakopes-airbnb
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 4,5 δισ. θα φτάσουν φέτος τα έσοδα από τις μισθώσεις τύπου «Airbnb»

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου τα περίπου 150.000 ακίνητα πανελλαδικά σε βραχυχρόνια μίσθωση φέρνουν περίπου το 55% των τουριστικών εσόδων της χώρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 69,9% της πληρότητας των ξενοδοχείων στην Αθήνα το πρώτο δίμηνο

Παρά τη σημαντική άνοδο που σημειώθηκε έναντι της περασμένης χρονιάς, η πληρότητα παραμένει χαμηλότερη κατά 6,5% έναντι του 2019 και τα προ πανδημίας επίπεδα. Εκτοξεύτηκε κατά 124,4% το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο.