ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xristos dimas kainotomia

Ο Χρήστος Δήμας θα μιλήσει για την δράση «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027»

Η ομιλία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στην κεντρική αίθουσα του επιμελητηρίου «Γιάννης Λαρσινός» στην Κόρινθο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, θα μιλήσει, αύριο, για τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027» που θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο. Η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:00 στην κεντρική αίθουσα του επιμελητηρίου «Γιάννης Λαρσινός» και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Θα παρουσιαστούν από αρμόδια στελέχη οι παρεμβάσεις της χρηματοδοτικής δράσης «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027» που αναμένεται να προκηρυχθεί. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές.

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης δήλωσε ότι η εκδήλωση θα προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία στους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου να ενημερωθούν και στους ερευνητές να συνδεθούν με επιχειρήσεις και να εξερευνήσουν πιθανές συνεργασίες στο πλαίσιο του «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • 17:30 - 18:00 Προσέλευση
  • 18:00 - 18:30 Χαιρετισμοί
  • Χρίστος Δήμας - υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεών
  • Αθανάσιος Κυριαζής - γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας
  • Γεώργιος Ζερβός - ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής (TBC)
  • 18:30 - 19:00 Παρουσίαση Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021 - 2027»
  • Μηνάς Διακολιός - προϊστάμενος Μονάδας Α', Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα»
  • 19:00 - 19:30 παρουσίαση της δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027»
  • Δέσποινα Κράλλη - προϊσταμένη, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας
  • 19:30 - 20:00 Ερωτήσεις, συμπεράσματα.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοβουλίες για την σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την αγορά

Βασικός στόχος της Δράσης είναι ενίσχυση συνεργατικών ερευνητικών έργων διαθεματικού χαρακτήρα, υψηλής επιστημονικής και τεχνολογικής ποιότητας, με σκοπό την ενσωμάτωση της έρευνας και της καινοτομίας στον παραγωγικό ιστό της χώρας.
dimas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρίστος Δήμας: Σε 3 μήνες η υποβολή προσφορών για την Πολιτεία Καινοτομίας

Αξίζει να αναφερθεί πως εταιρείες κολοσσοί από όλο τον κόσμο, που προέρχονται από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο, προκειμένου να συμπράξουν συνέργειες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δράση 300 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας

Η δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ 2021-2027» του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, στοχεύει να τοποθετηθεί η καινοτομία στο επίκεντρο, για την επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.
dimas-xristos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Δήμας: Το hub της PwC μετατρέπει την Πάτρα σε κόμβο καινοτομίας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως το hub που δημιούργησε η PwC Greece θα δώσει την δυνατότητα σε ταλαντούχους νέους να εξελίξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις.
dimas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Δήμας: Προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον η ελληνική καινοτομία

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι υπερεκπτώσεις των δαπανών έρευνας και καινοτομίας που αυξήθηκαν στο 200% από 130% αποτελούν ένα σημαντικό φορολογικό κίνητρο για να αναπτυχθεί η ελληνική καινοτομία.