ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xristos dimas kainotomia

Ο Χρήστος Δήμας θα μιλήσει για την δράση «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027»

Η ομιλία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στην κεντρική αίθουσα του επιμελητηρίου «Γιάννης Λαρσινός» στην Κόρινθο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, θα μιλήσει, αύριο, για τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027» που θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο. Η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:00 στην κεντρική αίθουσα του επιμελητηρίου «Γιάννης Λαρσινός» και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Θα παρουσιαστούν από αρμόδια στελέχη οι παρεμβάσεις της χρηματοδοτικής δράσης «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027» που αναμένεται να προκηρυχθεί. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές.

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης δήλωσε ότι η εκδήλωση θα προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία στους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου να ενημερωθούν και στους ερευνητές να συνδεθούν με επιχειρήσεις και να εξερευνήσουν πιθανές συνεργασίες στο πλαίσιο του «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • 17:30 - 18:00 Προσέλευση
  • 18:00 - 18:30 Χαιρετισμοί
  • Χρίστος Δήμας - υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεών
  • Αθανάσιος Κυριαζής - γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας
  • Γεώργιος Ζερβός - ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής (TBC)
  • 18:30 - 19:00 Παρουσίαση Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021 - 2027»
  • Μηνάς Διακολιός - προϊστάμενος Μονάδας Α', Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα»
  • 19:00 - 19:30 παρουσίαση της δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027»
  • Δέσποινα Κράλλη - προϊσταμένη, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας
  • 19:30 - 20:00 Ερωτήσεις, συμπεράσματα.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ανάπτυξης: Μελέτη για την υποστήριξη του Εθνικού Οικοσυστήματος Έρευνας

Με ορίζοντα το 2030 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων ανάλυση των δεδομένων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων όπως των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κλάδος των κατασκευών βασικός πυλώνας της οικονομίας

H υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου, σημείωσε ότι «το όραμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών».
kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευρύνεται η συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου στην Έρευνα και Καινοτομία

Οι αρμόδιοι υπουργοί συζήτησαν την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών ώστε Ερευνητικά Κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια, και επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο να συνεργάζονται ακόμα πιο αποτελεσματικά.
Politeia Kainotomias, YPAN
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτεία Καινοτομίας στο ΧΡΩΠΕΙ: Έως 28/3 του 2023 οι δεσμευτικές προσφορές

Προκρίθηκε, ως καταλληλότερη για τη στέγαση της Πολιτείας, η επιλογή των παλαιών εγκαταστάσεων της ΧΡΩΠΕΙ επί της οδού Πειραιώς διότι εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση όχι μόνο από το κέντρο του Πειραιά αλλά και από το κέντρο της Αθήνας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοβουλίες για την σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την αγορά

Βασικός στόχος της Δράσης είναι ενίσχυση συνεργατικών ερευνητικών έργων διαθεματικού χαρακτήρα, υψηλής επιστημονικής και τεχνολογικής ποιότητας, με σκοπό την ενσωμάτωση της έρευνας και της καινοτομίας στον παραγωγικό ιστό της χώρας.