ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Georgiadis-Adonis
Φωτο: Υπουργείο Ανάπτυξης

Γεωργιάδης: Μειώσεις τιμών θα έρθουν αν στραφούμε όλοι προς το καλάθι

Σε δύο καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ πήγε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης προκειμένου να διαπιστώσει αν «δουλεύει» το καλάθι και πόσο πέφτουν οι τιμές των προϊόντων.

Δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Market In» και «Μασούτης» επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς την εβδομάδα που πέρασε κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των προϊόντων του «Καλαθιού του Νοικοκυριού».

Κατά την επίσκεψή του στην αλυσίδα "Market In", ο κύριος Γεωργιάδης δήλωσε: «Βγαίνουν και φωνάζουν “αυξήσεις, αυξήσεις, αυξήσεις”. Ελάτε στα σούπερ μάρκετ μόνοι σας και δείτε με τα μάτια σας τα προϊόντα στο Καλάθι. Οι  τιμές είναι όλες ίδιες και λίγες προς τα κάτω. Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» λειτουργεί και είναι φτιαγμένο για όλους μας για να κερδίζουμε χρήματα. Χρησιμοποιείστε τις αγορές σας έξυπνα για να ωθήσετε και τις υπόλοιπες βιομηχανίες να πάνε γρηγορότερα σε μειώσεις. Μειώσεις τιμών θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες, ήδη κάποιες έρχονται, αλλά αν στραφούμε όλοι γρηγορότερα προς το καλάθι, θα έρθουν μεγαλύτερες και γρηγορότερα. Σήμερα βρήκα γάλα ιδιωτικής ετικέτας 1,09. Θυμίζω ότι το γάλα ιδιωτικής ετικέτας την πρώτη εβδομάδα, πριν δηλαδή από 13 εβδομάδες το χαμηλότερο είχε 1,12, τώρα έχει 1,09. Βρήκαμε επώνυμο κοτόπουλο επώνυμο 2,95. Αυτό δεν υπήρχε πέρσι. Κάντε έξυπνες αγορές από το Καλάθι και όλα θα πάνε καλά». 

Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην αλυσίδα «Μασούτης», ο κ. Γεωργιάδης  δήλωσε: «Όπως βλέπετε το «Καλάθι του Νοικοκυριού» δουλεύει. Είμαστε στην 13η εβδομάδα, σε ένα από τα καταστήματα «Μασούτης» που είχαμε έρθει την 1η εβδομάδα. Δηλαδή έχουν περάσει 13 εβδομάδες. Και βλέπουμε μακαρόνια, γάλα, ζάχαρη, κοτόπουλο σχεδόν στις ίδιες τιμές. Μακαρόνι 0,62, ίδια τιμή. Η ζάχαρη ανέβηκε 5 λεπτά. Το κοτόπουλο ήταν 2,59 την πρώτη φορά που ήρθαμε, τώρα είναι 2,95. Το Καλάθι δουλεύει. Να προτιμάτε το Καλάθι για να κερδίζετε λεφτά και να ωθούμε την αγορά να πηγαίνουν οι τιμές προς τα κάτω. Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Εάν φερθούμε έξυπνα και ενισχύσουμε τις αγορές μας από το καλάθι, θα πιέσουμε να πάνε οι τιμές γρηγορότερα προς τα κάτω. Είναι στο χέρι μας. Βοηθήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και να κερδίσουμε όλοι μαζί χρήματα. Να θυμάστε, το Καλάθι δουλεύει».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα συνεχιστεί η στήριξη των καταναλωτών όσο διαρκεί η τρέχουσα κρίση

Όπως ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδ. Γεωργιάδης σήμερα «θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τα σούπερ μάρκετ και νομίζω ότι θα έχουμε πολλές καινούριες καλές τιμές τις επόμενες ημέρες».
Super-Market
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθερές οι τιμές στο 92% των προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων για ενίσχυση του καλαθιού του νοικοκυριού.
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανή η μείωση του ΦΠΑ για ορισμένα προϊόντα

Όπως σημείωσε ο υπ. Ανάπτυξης, μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση για να αποφασίσει αν θα αρθούν τα μέτρα που θέτουν περιορισμούς στις επιχειρήσεις.
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Τα σούπερ μάρκετ να «απορροφήσουν» τις αυξήσεις των τιμών

Ο υπ. Ανάπτυξης υπογράμμισε ακόμη ότι ο «πληθωρισμός είναι εισαγόμενος», ενώ τόνισε ότι οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την αγορά προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα κερδοσκοπίας.