ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kikilias
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Β. Κικίλιας: Αύξηση των προκρατήσεων του Ιανουαρίου πάνω από 20%

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού τον Ιανουάριο διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 1,44 εκατ. επιβάτες στο σύνολο, και στους επιβάτες από το εξωτερικό καταγράφηκε 5% αύξηση σε σύγκριση με το 2019.

«Οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι 20% πάνω σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2019», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σημειώνοντας ότι ακόμα και το τελευταίο τρίμηνο τα ταξιδιωτικά έσοδα στήριξαν τους πολίτες και τη μέση ελληνική οικογένεια, αποδεικνύοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, τον Ιανουάριο διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 1,44 εκατ. επιβάτες στο σύνολο, και στους επιβάτες από το εξωτερικό καταγράφηκε 5% αύξηση σε σύγκριση με το 2019.

Ειδική αναφορά έκανε στην εντυπωσιακή ανάκαμψη της κρουαζιέρας και στις ακόμα καλύτερες επιδόσεις που αναμένονται το 2023. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη - όπου η κρουαζιέρα ήταν 10 φορές πάνω συγκριτικά με το 2019 και για το 2023 έχουν ήδη προγραμματιστεί τουλάχιστον 70 αφίξεις από 13 εταιρείες και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια - ο υπουργός Τουρισμός επεσήμανε ότι φέτος στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 807 κρουαζιερόπλοια, γεγονός που σημαίνει αύξηση 19% σε σχέση με το 2022, χρονιά που ξεπέρασε τις επιδόσεις της προπανδημικής περιόδου.

Τέλος, σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση στην Α' Αθήνας, όπου θα είναι υποψήφιος, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή, είναι σκληρή η μάχη, αλλά η μάχη για το μεγάλο διακύβευμα, που είναι η ευημερία των Ελλήνων και να πάει η χώρα μπροστά, είναι σημαντικότερη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Η οικονομία του τουρισμού κινεί τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα

Στις προοπτικές για τη φετινή τουριστική περίοδο, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι η σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς «έχουμε 58 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ».
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Ο τουρισμός αποτελεί κύρια πηγή εσόδων, 17,6 δισ. το 2022

Ο υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο rebranding που πέτυχε η Ελλάδα το 2020, όταν μετά την επιτυχημένη διαχείριση των πρώτων κυμάτων της πανδημίας, ήταν η μοναδική χώρα της Μεσογείου που άνοιξε για τους τουρίστες.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Συνδέουμε την τουριστική αγορά εργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Στόχος του μνημονίου που υπεγράφη είναι η ανάπτυξη πλαισίου εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας του υπουργείου με το Πανεπιστήμιο, καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκρηκτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, επιμηκύνθηκε η σεζόν

Όπως αναφέρει το Bloomberg σε άρθρο του, ότι η ελληνική βιομηχανία του τουρισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ της χώρας, έχει εκρηκτική ανάπτυξη, με την κορύφωση της σεζόν να διπλασιάζεται ή ακόμη και να τριπλασιάζεται σε διάρκεια.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα συνεχιστεί μέχρι το 2025

Όπως τόνισε ο υπουργός, το υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε επωφελείς συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες της Σ. Αραβίας, ενώ ήδη έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια για τις αγορές της Ινδίας και της Νότιας Κορέας.