ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύμβολο ασφάλειας ζωής
Φώτο: Shutterstock

Αυξήθηκε κατά 4,2% η παραγωγή για τις ελληνικές ασφαλιστικές το 2022

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε: «Το 2022 ήταν μία ικανοποιητική χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά».

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2022 αυξήθηκε κατά 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανερχόμενη στα 4,84 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων - μελών της.

Αναλυτικότερα:

  •  οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών αυξήθηκαν κατά 6,1%, φθάνοντας τα 2,41 δισ. ευρώ.
  •  οι Ασφαλίσεις Ζωής αυξήθηκαν κατά 2,4%, φθάνοντας τα 2,43 δισ. ευρώ.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ εδώ.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε: «Το 2022 ήταν μία ικανοποιητική χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο κλάδος εκπλήρωσε την αποστολή του καταβάλλοντας καθημερινά αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους του. Παρά τις δυσκολίες του κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την άνοδο του πληθωρισμού, την πανδημία Covid- 19 και τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς αυξήθηκε, ακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της χώρας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η ασφάλιση είναι απαραίτητος σύμμαχος της οικονομίας και της ανάπτυξης και ότι ο κλάδος παραμένει ανθεκτικός παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Η ιδιωτική ασφάλιση πυλώνας για την ελληνική οικονομία το 2026

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέδειξε τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην οικονομία, τονίζοντας τις προκλήσεις για την αγορά, την εποπτεία, την κλιματική αλλαγή και τους κινδύνους.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ανοδικά κινήθηκαν τα έσοδα των ασφαλειών το πρώτο τρίμηνο

Ο ασφαλιστικός τομέας της Κίνας σημείωσε αύξηση 6,2% στα έσοδα ασφαλίστρων φτάνοντας τα 2,31 τρισεκατομμύρια γιουάν το πρώτο τρίμηνο του 2026. Σταθερή άνοδος για τα ασφάλιστρα ζωής (7,3%) και περιουσίας (2,9%), σύμφωνα με την IAC.