ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως σε εξαγορά της Nestle επί τμήματος της ISO Plus

Η εξαγορά αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί τμήματος της επιχείρησης ISO-Plus που αφορά στη διανομή της σειράς προϊόντων με το σήμα Solgar.

Το πράσινο φως για στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου από τη Nestle ΕΛΛΑΣ επί τμήματος της επιχείρησης ISO-PLUS Συμπληρώματα Διατροφής Αθλητικά Είδη Α.Ε., που αφορά στη διανομή της σειράς προϊόντων με το σήμα Solgar, έδωσε με απόφασή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής: 

Σε συνεδρίαση της Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού,  αποφασίστηκε (Απόφαση 814/2023), ομόφωνα, η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την NESTLÉ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. επί τμήματος της επιχείρησης ISO-PLUS ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ Α.Ε. που αφορά στη διανομή της σειράς προϊόντων με το σήμα Solgar σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 του Ν.3959/11.

Οι σχετικές αγορές, οι οποίες αφορούν στην υπό κρίση συναλλαγή είναι η προμήθεια και διανομή των (μη συνταγογραφούμενων) συμπληρωμάτων διατροφής (Vitamins, Minerals & Supplements ή VMS) όπως βιταμίνες και συμπληρώματα, πολυβιταμίνες, μέταλλα, βότανα και φυτικά εκχυλίσματα κ.α. σε εθνικό επίπεδο.

Στην υπό κρίση συναλλαγή δεν προκύπτουν οριζοντίως η καθέτως επηρεαζόμενες αγορές υπό καμία θεώρηση, καθώς σε οριζοντίως συνδεόμενες αγορές και υπό-αγορές το αθροιστικό μερίδιο αγοράς των μερών δεν υπερβαίνει το 15% ενώ σε καθέτως συνδεόμενες αγορές και υπό-αγορές το αθροιστικό μερίδιο αγοράς των μερών δεν υπερβαίνει το 25 %.

Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ομόφωνα ενέκρινε κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποφασίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις δεσμεύσεις στην Attica Group

Η συνεδρίαση αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Attica Group για τα δρομολόγια Χίου και Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της εξαγοράς της Hellenic Seaways. Η σχετική εισήγηση προτείνει τη διατήρηση ορισμένων δεσμεύσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Σε ισχύ ο νέος κανονισμός λειτουργίας και διαχείρισης

Σκοπός των τροποποιήσεων του Κανονισμού είναι πρωτίστως η βελτιστοποίηση των ακολουθούμενων διαδικασιών και πρακτικών με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας της Επιτροπής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Επ. Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της Family Super Market από Μασούτη

Όπως σημειώνει η Επιτροπή στις εν λόγω τοπικές αγορές ο πραγματικός ανταγωνισμός, μεταξύ άλλων από μεγάλες αλυσίδες πανελλαδικής εμβέλειας είναι υπαρκτός και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κίνδυνος δημιουργίας αντί-ανταγωνιστικών επιπτώσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα Επ. Ανταγωνισμού στις τράπεζες: Στην τελική ευθεία για το πόρισμα

Οι επιτόπιοι έλεγχοι σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα είχαν γίνει το 2019, ενώ τώρα ανατίθεται σε εισηγητή η σύνταξη πορίσματος για πρακτικές που πιθανόν είναι αντίθετες με τη νομοθεσία για τον ανταγωνισμό.