ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza
Πηγή: ΕΚΤ

ΕΚΤ: Συνεδρίασε εκτάκτως το Εποπτικό Συμβούλιο για τις τράπεζες

«Το Εποπτικό Συμβούλιο συνεδριάζει για να ανταλλάξει απόψεις και να ενημερώσει τα μέλη του για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στο Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Εποπτικού της Συμβουλίου την Παρασκευή για να συζητήσει τα τυχόν προβλήματα και τα τρωτά σημεία στον τραπεζικό τομέα της ευρωζώνης μετά την πρόσφατη πώληση τραπεζικών μετοχών,  όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δήλωση εκπροσώπου της ΕΚΤ.

Οι τραπεζικές μετοχές κατέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα, τρομαγμένες πρώτα από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στη συνέχεια από το ξεπούλημα της Credit Suisse, το οποίο έληξε μόνο αφού η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας παρείχε μια σωσίβια λέμβο ύψους 50 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (54 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

«Το Εποπτικό Συμβούλιο συνεδριάζει για να ανταλλάξει απόψεις και να ενημερώσει τα μέλη του για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Reuters.

Η συνεδρίαση ακολουθεί μια παρόμοια ad hoc συνεδρίαση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και έρχεται μετά την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης την Πέμπτη. Ένα πρόσωπο που γνωρίζει τις συνομιλίες δήλωσε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν να παρακολουθείται η ρευστότητα στον τραπεζικό τομέα της ευρωζώνης και να παρακολουθείται η τυχόν ευπάθεια σε περίπτωση επιδρομής σε κάποια τράπεζα. Είπε ότι δεν αναμένει ότι η ΕΚΤ θα λάβει άμεσα μέτρα ως αποτέλεσμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Claudia Buch, SSM, ECB
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SSM: Οι τράπεζες να αξιοποιήσουν τα κέρδη για να «χτίσουν» αποθεματικά

Αβεβαιότητα και κινδύνους διαπιστώνει η επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού, Κλαούντια Μπουχ και προτρέπει τις τράπεζες να αξιοποιήσουν τα κέρδη από τα υψηλά επιτόκια για να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.