ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
Φωτο: Stringer / SOOC

Κ. Σκρέκας: Το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός χαρακτήρισε «παντελώς αβάσιμες τις φήμες περί δήθεν "ιδιωτικοποίησης του νερού"».

«Το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μετα τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων των ΔΕΥΑ, Παύλος Δραγκόλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε «παντελώς αβάσιμες τις φήμες περί δήθεν "ιδιωτικοποίησης του νερού"». Στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «είναι να επιτευχθεί η ενδυνάμωση και η αναβάθμιση του ρόλου των ΔΕΥΑ και βέβαια να διασφαλιστεί η επαρκής παροχή υπηρεσιών ύδατος σε όλους τους πολίτες, με ασφάλεια και σε προσιτές τιμές».

Ο κ. Σκρέκας επανέλαβε κατηγορηματικά, για ακόμα μία φορά, ότι το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο. «Μεταφέρουμε αρμοδιότητες, εποπτεία κι έλεγχο για να προχωρήσουμε στην ενδυνάμωση και αναβάθμιση του ρόλου των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης», πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέλυσε τη σημασία του νομοσχεδίου, που συζητείται στη Βουλή, για τη δημόσια εποπτεία και τον έλεγχο στη διαχείριση των υδάτων και υπογράμμισε ότι η πολιτεία διατηρεί το σύνολο των ρυθμιστικών - κανονιστικών αρμοδιοτήτων για την άσκηση της υδατικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής κοστολόγησης και τιμολόγησης της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skrekas-Kostas-Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Καμία ιδιωτικοποίηση στο νερό, έλεγχος σε όλους τους παρόχους

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέδειξε, επίσης, την ανάγκη λογοδοσίας των φορέων διαχείρισης υδάτων και κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν καθαρά την ανάγκη εποπτείας κι ελέγχου στο συγκεκριμένο πεδίο.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθερές οι επιδοτήσεις στο ρεύμα, στα 40 ευρώ/MWh και για τον Μάρτιο

Το ύψος της επιδότησης παραμένει δηλαδή στο επίπεδο του Φεβρουαρίου ενώ τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι κατά τι χαμηλότερα από αυτά του Φεβρουαρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Θα επιταχύνουμε τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας

Οι ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης στην οικονομία και οι προτάσεις τού επιχειρηματικού κόσμου συζητήθηκαν στο ΔΣ του ΕΒΕΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Πρόγραμμα 60,6 εκατ. ευρώ σε Κοζάνη, Φλώρινα και Μεγαλόπολη

Το πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Περιφέρειες Κοζάνης, Φλώρινας και στο δήμο Μεγαλόπολης.