ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ο Future Ready Business αναδεικνύει τις βιώσιμες επιχειρήσεις του μέλλοντος

Ο διαγωνισμός αυτός, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Compete Greece και του Συνδέσμου ΑΕ & Επιχειρηματικότητας, υπό την αιγίδα των ΕΒΕΑ, ΕΕΔΕΓΕ και ΣΕΒ, με founding sponsor την ΕΥ Ελλάδος και διοργάνωση της BOUSSIAS.

Mε στόχο να αναδείξει τις επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν τα ειδικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός Future Ready Business. Τα ειδικά αυτά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Κοινωνική Επίδραση, η Προσαρμοστική Ικανότητα, ο Προσανατολισμός, η Ευελιξία του Επιχειρηματικού Μοντέλου και τέλος, η Δικτύωση.

Ο διαγωνισμός Future-Ready Business, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον οποίο εκπνέει στις 24 Μαρτίου, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Compete Greece και του Συνδέσμου ΑΕ & Επιχειρηματικότητας, υπό την αιγίδα των ΕΒΕΑ, ΕΕΔΕΓΕ και ΣΕΒ, με founding sponsor την ΕΥ Ελλάδος και διοργάνωση της BOUSSIAS. Με αφορμή τον διαγωνισμό, σε ενημερωτικό σημείωμα οι πρωταγωνιστές εστιάζουν στη σημασία του.

Η Μάγκυ Αθανασιάδη είναι διευθύντρια Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ. Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της στην επιτροπή αξιολόγησης, είπε ότι «Το μέλλον ανήκει στις επιχειρήσεις εκείνες, οι οποίες επενδύοντας με γνώμονα τη βιωσιμότητα και τον κοινωνικό αντίκτυπο και έχοντας αναπτύξει ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργατών και συνεργιών, επιδεικνύουν επιχειρηματική ευελιξία, ανθεκτικότητα και καινοτομία.

Ο διαγωνισμός Future-Ready Business, που γίνεται για πρώτη φορά με την υποστήριξη του ΣΕΒ, έρχεται για να αναδείξει επιχειρήσεις έμπρακτα αφοσιωμένες στα οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον». Στον ίδιο τόνο, η Δρ. Βενετία Κουσία, η οποία είναι γενική διευθύντρια του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, είπε για τον διαγωνισμό ότι «Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να προετοιμάζονται. Να μην περιορίζονται στο να αντιδρούν σε όσα συμβαίνουν, αλλά να βρίσκονται μπροστά από τις εξελίξεις.

Αυτό είναι και ένα βασικό χαρακτηριστικό των επιχειρήσεων, αλλά και των οικονομιών των κρατών, που ξεχωρίζουν. Συμμετέχοντας στον διαγωνισμό, μια εταιρεία μπορεί να πάρει χρήσιμες συμβουλές από την επιτροπή αξιολόγησης, αν το σχέδιο που έχει καταρτίσει όντως οδηγεί και προετοιμάζει σωστά για το μέλλον. Παράλληλα, μια διάκριση στον διαγωνισμό αποτελεί ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η εταιρεία έχει ολοκληρωμένο σχέδιο βιωσιμότητας για το αύριο».

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, εξήγησε τους λόγους που η ΕΥ επέλεξε να υποστηρίξει τον νεοσύστατο θεσμό. «Ακόμη και όταν μια επιχείρηση είναι επιτυχημένη και αναπτύσσεται, πρέπει πάντα να επανεξετάζει και να αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της, με το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον.

Τάσεις όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και οι επιδράσεις μίας επιχείρησης στην κοινωνία και στο περιβάλλον, αλλά και οργανωτικές «δεξιότητες» όπως η προσαρμοστικότητα, η δυνατότητα για καινοτομία και η ευελιξία του επιχειρηματικού μοντέλου, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που μπορούν να εξασφαλίσουν την επιτυχία, όχι μόνο σήμερα, αλλά και σε ένα ρευστό και μεταβαλλόμενο Αύριο.

Η πρωτοβουλία του διαγωνισμού Future Ready Business βοηθά τις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν την ετοιμότητά τους για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας και να αξιοποιήσουν τις σημαντικές ευκαιρίες που εμφανίζονται μπροστά μας. Για εμάς στην ΕΥ, σκοπός είναι να υποστηρίζουμε και να αναδεικνύουμε το ελληνικό επιχειρείν, και δεν μπορούμε παρά να βρισκόμαστε στο πλευρό μίας τέτοιας πρωτοβουλίας, η οποία όχι μόνο ενδυναμώνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα της χώρας μας, αλλά συμβάλει και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνική οικονομίας».

Ο Σίμος Αναστασόπουλος είναι πρόεδρος ΔΣ στον Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας, καθώς και Πρόεδρος Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Είπε χαρακτηριστικά για τη σημασία του θεσμού ότι «Η προετοιμασία των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη αβεβαιότητα και να προετοιμαστούν για τις μελλοντικές προκλήσεις, είναι εξαιρετικά σημαντική και για τον σκοπό αυτό θεσμοθετούμε τον ετήσιο διαγωνισμό Future-Ready Business».

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ, αναφερόμενη στην ανταπόκριση που συνάντησε η πρωτοβουλία από τους φορείς, τόνισε ότι «Το πρόσφατο παρελθόν με τις αλλεπάλληλες κρίσεις αλλά και αλλαγές όπως αυτές στο κλίμα και στη καταναλωτική συμπεριφορά αναδεικνύουν την ανάγκη για την ενίσχυση επιχειρηματικών χαρακτηριστικών όπως η επικοινωνία του εσωτερικού με το εξωτερικό τους περιβάλλον, η έγκαιρη και έγκυρη ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν την αγορά, και η καινοτομία, και, ταυτόχρονα, προάγουν έναν νέο ρόλο για τις επιχειρήσεις μέσα σε ένα περίπλοκο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Ο διαγωνισμός Future-Ready Business που υποστηρίζεται τόσο από το ΕΒΕΑ όσο και το ΕΕΔΕΓΕ, στοχεύει στην ανάδειξη επιχειρήσεων που έχοντας προσαρμοστεί στις ανάγκες της αγοράς μπορούν να αποτελέσουν παραδείγματα για τον κλάδο τους.» Πληροφορίες συμμετοχής στον διαγωνισμό Future-Ready Business οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα https://www.futurereadybusiness.gr/#download-entry-guidelines

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tarantilis, Kivernitikos Ekprosopos, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Ταραντίλης: Να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά η έρευνα των πανεπιστημίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ απαιτείται κατάρτιση εθνικού σχεδίου για την ενίσχυση της διασύνδεσης έρευνας και επιχειρηματικότητας καθώς και χρηματοδότηση για την κατοχύρωση πατεντών.
ioannidis karakostas skywalker job festival
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυναμικές ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στο jobfestival στη Θεσσαλονίκη

Η συγκεκριμένη διοργάνωση που πραγματοποιείται τις ίδιες μέρες και ώρες και στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και αυτό δείχνει ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποκτά ξανά δυναμική, ανατρέποντας σταδιακά το braindrain.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ανθεκτικές και τολμηρές επιχειρήσεις - Το υπόδειγμα των Growth Awards

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Γεώργιος Ζανιάς οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ξεχώρισαν επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, υπερβαίνοντας δυσκολίες και διαμορφώνοντας, τελικά, συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη.
kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

NBG Business Seeds - Το επόμενο βήμα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Οι δέκα περυσινές νεοφυείς επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον 12ο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας, τρέχουν τα σχέδια τους και πορεύονται με όλες τις δυνάμεις τους, με την συμβολή και την συμβουλή της τράπεζας στο δρόμο προς την επιτυχία.
Stanford-University
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολλαπλά οφέλη για τα πανεπιστήμια η συνεργασία με τις επιχειρήσεις

Η ανάθεση από τις επιχειρήσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεξαγωγής μελετών προκειμένου να παράγουν τα καινοτόμα προϊόντα τους, προσφέρει σημαντικό εισόδημα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ρόλος της καινοτομίας στις ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολιτικές ενίσχυσης της καινοτομίας και της έρευνας σε Ελλάδα και Γερμανία βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ και του ερευνητικού ινστιτούτου οικονομικής έρευνας DIW Berlin.