ΓΔ: 1220.89 1.54% Τζίρος: 148.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΕΒΕΑ: Δίκαιη και ισορροπημένη είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου «ο επιχειρηματικός κόσμος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, δεν έχει πάψει να αγωνίζεται και να στηρίζει ενεργά την απασχόληση και τα εισοδήματα.»

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4% είναι μια παρέμβαση δίκαιη και ισορροπημένη, η οποία ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις δυνατότητες και τις αντοχές των ελληνικών επιχειρήσεων».

Αυτό επισημαίνει σε σημερινή δήλωση η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

«Σε μια περίοδο, προσθέτει, όπου οι πιέσεις στα εισοδήματα εντείνονται, λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού, η συγκεκριμένη αύξηση αποτελεί απαραίτητο μέτρο διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, ενώ αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο και στην αγορά, ενισχύοντας την αγοραστική δύναμη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών.

Ο επιχειρηματικός κόσμος, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, δεν έχει πάψει να αγωνίζεται και να στηρίζει ενεργά την απασχόληση και τα εισοδήματα. Η προσπάθεια αυτή αποτυπώνεται στη σταθερή αύξηση τόσο του αριθμού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όσο και των μέσων μηνιαίων αποδοχών στα τελευταία τρία χρόνια.

Για να μπορέσει να διατηρηθεί αυτή η δυναμική, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και να συνεχιστούν τα βήματα βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε απαραίτητο να διατηρηθεί το πλέγμα στήριξης των επιχειρήσεων ενάντια στις επιπτώσεις της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης, με στοχευμένες και δημοσιονομικά υπεύθυνες παρεμβάσεις.

Αναμένουμε, επίσης, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για σταδιακή περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας και να προχωρήσουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι δράσεις κατάρτισης, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο στόχος για μια οικονομία παραγωγική και ανταγωνιστική, η οποία θα δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερα εισοδήματα για όλους είναι κοινός. Μπορούμε να τον πετύχουμε, με σταθερότητα και προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις, με επένδυση σε σύγχρονες δεξιότητες, με πίστη στις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασαν τις 3.000 οι νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ στο πρώτο τετράμηνο του έτους οι νέες εγγραφές επιχειρήσεων έφτασαν τις 3.102 με τις περισσότερες νέες επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του μόνο το 5,2% του πληθυσμού της χώρας

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με τον βαθμό ικανοποίησης του πληθυσμού από την οικονομική του κατάσταση, ποσοστό 5,7% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, ενώ πλήρως ικανοποιημένο δηλώνει το 1,9%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Νέες προοπτικές για συνεργασίες για Ελλάδα και Μολβαδία

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε πως η Μολδαβία καταγράφει τα τελευταία χρόνια θετικό ρυθμό ανάπτυξης, έχει προωθήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και έχει αναβαθμίσει αισθητά το επιχειρηματικό και επενδυτικό της περιβάλλον.