ΓΔ: 1220.89 1.54% Τζίρος: 148.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
masoutis
Φώτο: Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης

Ι. Μασούτης: Να μην μπει η οικονομία σε περίοδο αβεβαιότητας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί οι βασικές δεσμεύσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να υλοποιούνται απρόσκοπτα.

Να προχωρήσουν γρήγορα οι πολιτικές διεργασίες και να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν μια σταθερή κυβέρνηση, φιλική προς το επιχειρείν, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Ιωάννης Μασούτης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της αύξησης του κατώτατου μισθού, με εφαρμογή από την 1η Απριλίου, η ΚΕΕΕ, όπως ανακοινώθηκε, διάκειται θετικά καθώς, «αν και θα επιβαρυνθούν οι εργοδότες, τα χρήματα θα επιστρέψουν στην αγορά και τελικά οι επιχειρηματίες θα είναι ωφελημένοι».

Ο κ. Μασούτης ανέφερε στην ομιλία του: «Αυτό που εμείς ως επιχειρηματική κοινότητα ζητάμε, είναι να μην μπει η χώρα και η οικονομία σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας. Ζητάμε να προχωρήσουν γρήγορα οι πολιτικές διεργασίες. Και να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν μια σταθερή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση φιλική προς το επιχειρείν. Μια κυβέρνηση που θα παραμείνει προσανατολισμένη στον εθνικό στόχο για απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Θα εγγυηθεί ότι οι βασικές δεσμεύσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να υλοποιούνται απρόσκοπτα. Θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα».

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις, άλλωστε, είχαν και έχουν δυναμική παρουσία. Οι επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μπουν μπροστά, στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία. Αυτό που χρειάζονται και δικαιούνται, είναι σταθερό, αξιόπιστο και γόνιμο περιβάλλον, στο οποίο μπορούν να σχεδιάζουν την ανάπτυξή τους και να υλοποιούν νέες πρωτοβουλίες, με μακρόπνοο ορίζοντα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι θέσεις των κομμάτων για οικονομία και επιχειρηματικότητα

Στο άτυπο debate του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), συμμετείχαν οι κκ 'Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Δραγασάκης, και Κώστας Σκανδαλίδης. Παρεμβάσεις έκαναν ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕΕ, Γιώργος Καρανίκας 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επιχειρηματίες ζητούν να μην υπάρξει φέτος προεκλογική πλειοδοσία

Σε συνεδρίαση του ΕΒΕΠ επισημάνθηκε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος καλείται να δράσει σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον, όπου τα στοιχήματα της ανάπτυξης, του πλεονάσματος, της απασχόλησης και του πληθωρισμού πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθούν.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά μας

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις: μείωση άμεσων φόρων, μείωση προκαταβολής φόρου, μείωση φορολογίας μερισμάτων, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Αναγκαία και έγκαιρη η στήριξη κατά της ενεργειακής κρίσης

Τα μέτρα στήριξης επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες της ΕΕ που εγκαίρως εφάρμοσε και συνεχίζει να επιδοτεί λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.
biomixania-reuma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόλις το 5% της μεταποίησης βρίσκεται σε βιομηχανικά πάρκα

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών τονίζει πως ενώ οι επιχειρήσεις είναι ιδιοκτήτες γης, η αδράνεια που επικρατεί τόσα χρόνια δεσμεύει κανονιστικά την καθημερινότητά τους.