ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
masoutis
Φώτο: Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης

Ι. Μασούτης: Να μην μπει η οικονομία σε περίοδο αβεβαιότητας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί οι βασικές δεσμεύσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να υλοποιούνται απρόσκοπτα.

Να προχωρήσουν γρήγορα οι πολιτικές διεργασίες και να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν μια σταθερή κυβέρνηση, φιλική προς το επιχειρείν, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Ιωάννης Μασούτης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της αύξησης του κατώτατου μισθού, με εφαρμογή από την 1η Απριλίου, η ΚΕΕΕ, όπως ανακοινώθηκε, διάκειται θετικά καθώς, «αν και θα επιβαρυνθούν οι εργοδότες, τα χρήματα θα επιστρέψουν στην αγορά και τελικά οι επιχειρηματίες θα είναι ωφελημένοι».

Ο κ. Μασούτης ανέφερε στην ομιλία του: «Αυτό που εμείς ως επιχειρηματική κοινότητα ζητάμε, είναι να μην μπει η χώρα και η οικονομία σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας. Ζητάμε να προχωρήσουν γρήγορα οι πολιτικές διεργασίες. Και να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν μια σταθερή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση φιλική προς το επιχειρείν. Μια κυβέρνηση που θα παραμείνει προσανατολισμένη στον εθνικό στόχο για απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Θα εγγυηθεί ότι οι βασικές δεσμεύσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να υλοποιούνται απρόσκοπτα. Θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα».

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις, άλλωστε, είχαν και έχουν δυναμική παρουσία. Οι επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μπουν μπροστά, στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία. Αυτό που χρειάζονται και δικαιούνται, είναι σταθερό, αξιόπιστο και γόνιμο περιβάλλον, στο οποίο μπορούν να σχεδιάζουν την ανάπτυξή τους και να υλοποιούν νέες πρωτοβουλίες, με μακρόπνοο ορίζοντα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Ο πρωθυπουργός χτύπησε «καμπανάκι» στο κυβερνητικό επιτελείο

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ σημείωσε πως ο ήπιος ανασχηματισμός δεν εστιάζει στην αλλαγή κατεύθυνσης της κυβέρνησης, είτε προς τα δεξιά, είτε προς το κέντρο, αλλά απαντά στο ερώτημα πόση ακόμη διεύρυνση αντέχει και πόσους επισκέπτες χωράει το κυβερνών κόμμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιχάλης Σάλλας: Οδικός χάρτης για έναν ριζικό εκσυγχρονισμό του κράτους

Με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής υπογραμμίζει την ανάγκη υλοποίησης ριζικών μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα του κράτους με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού και σοβαρού κράτους.
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μασούτης: Να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις για οικονομική ανάπτυξη

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων υπογράμμισε ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα να οδεύσει με σταθερότητα και να προχωρήσει με υπεύθυνα βήματα στην ανάπτυξη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Θετικό μήνυμα για την οικονομία η αυτοδύναμη κυβέρνηση

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ τονίσει πως αποτελούν πλέον βασικές προτεραιότητες η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας κα η κινητοποίηση νέων επενδύσεων για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να προχωρήσει γρήγορα η κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις

O πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι υπάρχει ανάγκη για μια νέα πορεία με αναπτυξιακό πρόσημο έπειτα από πολλά χρόνια ύφεσης και προκλήσεων στην αγορά.