ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: ΑΠΕ

Παρατείνεται το πρόγραμμα «Ηλέκτρα», για δημόσια κτίρια έως τα τέλη Ιουλίου

Το εν λόγω πρόγραμμα «Ηλέκτρα» αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος του δημόσιου τομέα και μέσω αυτού το Δημόσιο επενδύει 640 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, ότι το πληροφοριακό σύστημα για την υποδοχή των αιτήσεων του προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος του δημόσιου τομέα δηλαδή το «Ηλέκτρα», παραμένει ανοιχτό για την υποβολή νέων αιτήσεων ένταξης μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2023.

Επίκειται τροποποίηση της ΚΥΑ του προγράμματος για την εν λόγω παράταση. 

Με το εν λόγω πρόγραμμα το Δημόσιο επενδύει 640 εκατ. ευρώ, που προέρχονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο να αναβαθμιστούν 2,5 εκατ. τετραγωνικά μέτρα κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες του κράτους (ιδιόκτητα ή μισθωμένα). Προτεραιότητα, όπως επισημαίνεται στον Οδηγό του προγράμματος, θα δοθεί σε κτίρια που έχουν υψηλή ενεργειακή κατανάλωση, μέσω της αναβάθμισης των οποίων, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, αλλά και μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος κατανέμεται κατά προτεραιότητα σε γραφεία (280 εκατ. ευρώ), κτίρια εκπαίδευσης (ΑΕΙ, σχολεία 160 εκατ.) και υγείας - κοινωνικής πρόνοιας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, γηροκομεία κλπ 80 εκατ. ευρώ). Οι λοιπές χρήσεις (κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι μουσείων, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, πολιτιστικών εκδηλώσεων κλπ) απορροφούν 70 εκατ. ευρώ και κτίρια της κεντρικής δημόσιας διοίκησης 50 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε μπλόκο αγροτών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΕ για μπλόκα: Έκκληση για διάλογο, κίνδυνος για μεταποίηση και εξαγωγές

Ο ΣΒΕ ζητά συνεννόηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, προειδοποιώντας ότι τα κλειστά σημεία σε δρόμους, διόδια και τελωνεία ανεβάζουν το κόστος μεταφοράς, πλήττουν τροφοδοσία, διάθεση προϊόντων και εξαγωγές, ειδικά στην περιφέρεια.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντένις Σμιχάλ νέος υπουργός Ενέργειας στην Ουκρανία με έγκριση Βουλής

Η ουκρανική βουλή ενέκρινε τον Ντένις Σμιχάλ ως νέο υπουργό Ενέργειας και πρώτο αντιπρόεδρο κυβέρνησης, μια μέρα μετά την αρχική απόρριψη, σε μια κρίσιμη συγκυρία πολέμου και αντιδράσεων στις κυβερνητικές αλλαγές του Ζελένσκι.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Το Καζακστάν ζητά βοήθεια ΗΠΑ-ΕΕ για μεταφορά πετρελαίου μετά επιθέσεις

Το Καζακστάν ζητά βοήθεια από ΗΠΑ και Ευρώπη για την ασφάλεια στη μεταφορά πετρελαίου, μετά από επιθέσεις drones σε δεξαμενόπλοια και τερματικό σταθμό στη Μαύρη Θάλασσα που διαχειρίζεται μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου εφοδιασμού.
ΔΕΗ κτίριο πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΕΗ: Ανοίγει νέο κατάστημα στο Μέγαρο Αρσακείου με διευρυμένο ωράριο & ζώνες

Η ΔΕΗ εγκαινιάζει νέο κατάστημα στο Μέγαρο Αρσακείου (Σταδίου 42–46, είσοδος Αρσάκη 6) με μοντέρνο design, 3 ζώνες εξυπηρέτησης, ωράριο έως 20:00 και myΔΕΗ 24/7. Με ραντεβού εύκολα