ΓΔ: 2123.51 -0.20% Τζίρος: 164.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Vodafone

Δράση κατάρτισης για 4.500 άνεργους σε υποδομές και μεταφορές

Μέσω της δράσης από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων θα δοθεί μεγαλύτερο κύρος στα επαγγέλματα και θα δοθούν όλα τα εχέγγυα στους επαγγελματίες των κλάδων για την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Ξεκινάει σύντομα η δράση «Ολοκληρωμένη παρέμβαση Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού και Καταπολέμησης της ανεργίας στον κλάδο των Υποδομών και των Μεταφορών» από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Βασική συνιστώσα του έργου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι ότι θα προσδώσει περαιτέρω κύρος στα σχετικά επαγγέλματα του κλάδου των υποδομών και των μεταφορών, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη τόσο της αγοράς προς τους επαγγελματίες του τομέα όσο και των ίδιων των επαγγελματιών στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους, παρέχοντάς τους όλα τα εχέγγυα για την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Αναλυτικότερα:

  • Ωφελούμενοι του έργου είναι 4.500 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
  •  Αντικείμενο της πράξης είναι η παροχή ενεργειών επαγγελματικής συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης καθώς και πιστοποίησης σε, ώστε να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, βασικές και ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες που θα έχουν θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας και την προώθησή τους στην απασχόληση σε αντικείμενα που σχετίζονται με τους κλάδους των υποδομών και των μεταφορών, τομείς οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντική προοπτική ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία στο σύνολό της.
  • Στους συμμετέχοντες, που θα ολοκληρώσουν τις παραπάνω διαδικασίες, θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 ευρώ/ ώρα παρακολούθησης), συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων.

Μέσω της προτεινόμενης πράξης και των δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής και πιστοποίησης, θα ενισχυθούν οι δυνατότητες απασχόλησης των ωφελούμενων μέσω απόκτησης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στους κλάδους μεταφορών και υποδομών με προοπτικές ανάπτυξης, συμβάλλοντας αφενός στη προώθηση τους στην απασχόληση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, αφετέρου στην κοινωνική τους επανένταξη.

Περιλαμβάνει υπηρεσίες που παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη σε ανέργους μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, οι οποίες καλύπτουν συμπληρωματικά διαφορετικές ανάγκες τους. Πρόκειται για σημαντικές υπηρεσίες που παρέχονται άμεσα στους άνεργους, προάγουν την κοινωνική συνοχή και παρέχουν εξατομικευμένη βοήθεια, για να διευκολυνθεί η κοινωνική τους ένταξη και να διασφαλιστούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και η ένταξη/επανένταξη τους στην αγορά εργασία.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων απηύθυνε πρόσκληση στα επιμελητήρια - μέλη της και μέσω αυτών στις επιχειρήσεις και τις καλεί  να συμμετέχουν ενεργά εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύργος Ηρακλείου υπό κατασκευή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 2026 ορόσημο για το αεροδρόμιο Καστελίου στην Κρήτη

Το νέο αεροδρόμιο Καστελίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024, με τον ανάδοχο για τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας να επιλέγεται σύντομα. Το 2027 θα γίνουν δοκιμαστικές πτήσεις, στοχεύοντας να μετατραπεί σε βασικό αεροπορικό κόμβο.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Οδός - Κεντρική Οδός: Εκτροπές κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Σε ισχύ εκτροπές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΑΘΕ, Ε65 και Ιόνια Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων. Αποκλεισμός λωρίδας στο 105ο χλμ. προς Λαμία για ελέγχους στη γέφυρα Βοιωτικού Κηφισού.
Τρένο Hellenic Train
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραγγελία 23 νέων τρένων με ιδιωτική επένδυση 308 εκ. έως το 2027

Η αναθεώρηση της σύμβασης Δημοσίου και Hellenic Train φέρνει επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ, αυστηρότερες ρήτρες και νέους κανόνες στον σιδηρόδρομο. Προβλέπεται αγορά 23 νέων τρένων με κόστος 308 εκατ. ευρώ.
Αγροτική διαμαρτυρία από αέρος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Ανοιχτές οι μπάρες στα διόδια Δροσοχωρίου στην Εγνατία

Από τις 11:30, κτηνοτρόφοι, αγρότες και μελισσοκόμοι Ιωαννίνων πραγματοποιούν κινητοποίηση στα διόδια Δροσοχωρίου της Εγνατίας Οδού, ανοίγοντας τις μπάρες και επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.
Γιώργος Περδικάρης συνέντευξη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πράσινο φως από Επ. Ανταγωνισμού για έλεγχο της Εγνατίας Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Την έγκρισή της έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη συγκέντρωση για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της Εγνατίας Οδού από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κρίνοντας ότι δεν εγείρονται ζητήματα περιορισμού του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές.