ΓΔ: 1198.36 -0.16% Τζίρος: 64.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:22:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η δίκαιη πρόσβαση στην στέγη ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη

Σύμφωνα με έκθεση της ΜΚΟ Habitat for Humanity, η κατάλληλη στέγη μπορεί να βοηθήσει έως και 41,6 εκατομμύρια παιδιά που σήμερα δεν λαμβάνουν εκπαίδευση να γραφτούν στο σχολείο.

Η παροχή ισότιμης πρόσβασης σε κατάλληλη στέγη σε παραγκουπόλεις και άλλους ανεπίσημους καταυλισμούς μπορεί να αυξήσει μαζικά την οικονομική ανάπτυξη και να ενισχύσει το προσδόκιμο ζωής, όπως προκύπτει από μια έκθεση που πρόκειται να δώσει αύριο Τρίτη στη δημοσιότητα η ΜΚΟ Habitat for Humanity.

Η κατάλληλη στέγη μπορεί να αυξήσει έως και 10,5% την οικονομική ανάπτυξη, ενώ το προσδόκιμο ζωής μπορεί και αυτό να αυξηθεί κατά 2,4 χρόνια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την έκθεση.

«Τα συμπεράσματά μας δείχνουν μεγάλα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, εκπαίδευση και εισόδημα όταν (οι άνθρωποι) ζουν σε κατάλληλες συνθήκες, έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες -όπως πόσιμο νερό και αποχετευτικά συστήματα- και δεν κινδυνεύουν από την απειλή της έξωσης ή της παρενόχλησης», εξηγεί ο Αλεξάντρ Απσάν Φρεντιάνι, ερευνητής στο Διεθνές Ινστιτούτο για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη και ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης.

Η κατάλληλη στέγη μπορεί να βοηθήσει έως και 41,6 εκατομμύρια παιδιά που σήμερα δεν λαμβάνουν εκπαίδευση να γραφτούν στο σχολείο, σημειώνει η έκθεση. Αυτό θα ισοδυναμούσε με το 16% όλων των παιδιών και νέων ανθρώπων που δεν πηγαίνουν σήμερα σχολείο.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε παραγκουπόλεις ή καταυλισμούς, όπου έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως πόσιμο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και εγκαστάσεις υγιεινής. Συχνά δεν έχουν δικαιώματα ιδιοκτησίας, φοβούνται την έξωση ενώ απειλούνται και από την κλιματική αλλαγή, περιλαμβανομένης της ξηρασίας και των πλημμυρών.

Από αυτούς, το 80% βρίσκεται στην Ανατολική και στην Νοτιοανατολική Ασία (370 εκατ άνθρωποι), στην υποσαχάρια Αφρική (238 εκατ) και στην Κεντρική και Ανατολική Ασία (227 εκατ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλατφόρμα για να βρίσκουν κατοικία οι φοιτητές προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ στην ανακοίνωση της, στην πλατφόρμα θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να δηλώνουν έγκαιρα τις προσφερόμενες κατοικίες τους ώστε να μπορούν οι φοιτητές να μπορούν εύκολα να βρουν λύση για τη στέγαση τους.