ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τ. Μυστακίδης: Μεγάλες ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα, τι λέει για τις τράπεζες

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή υπογραμμίζει την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας θέτοντας ως προϋπόθεση την σταθερότητα. Κλειδί η προσέλκυση πολυεθνικών επιχειρήσεων, μεγάλες προοπτικές για το real estate.

Βρισκόμαστε στην τέλεια στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο επενδυτής Τέλης Μυστακίδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι προοπτικές διαγράφονται πολύ θετικές για τα επόμενα χρόνια. Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό, τονίζει ο κ. Μυστακίδης, είναι η σταθερότητα.

«Είμαστε από τις λίγες χώρες στον πλανήτη με εμπειρία διαχείρισης σύγχρονων κρίσεων κι έχουμε από τους πλέον μορφωμένους νέους. Μιλούν ξένες γλώσσες, για μένα ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα, έχουν εξαιρετικές σπουδές κι είναι ανοιχτόμυαλοι. Και προσθέστε ότι διαθέτουμε ένα από τα καλύτερα κλίματα. Κοινώς έχουμε μια υπέροχη χώρα, έχουμε υπέροχους ανθρώπους, έχουμε διαθεσιμότητα σε κτίρια και γη, έχουμε προχωρήσει στη δική μας ψηφιακή επανάσταση. Άρα έχουμε και διαθέσιμη υλικοτεχνική υποδοχή. Αν έρθουν και πολυεθνικές και επενδυτές από το εξωτερικό αυτό θα φέρει μια σημαντική ισορροπία και θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης», σημειώνει.

Όπως αναφέρει κρίσιμο στοιχείo για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα είναι η προσέλκυση στη χώρα μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. «Με τον τρόπο αυτό θα αναπτυχθούν και οι μικρότερες ελληνικές, θα αυξηθούν οι μισθοί και κατ’ επέκταση το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα και της Ελληνίδας το οποίο συρρικνώθηκε στα χρόνια της κρίσης. Άρα πρέπει να έρθει πρώτα η πολυεθνική, να ανοίξει τον δρόμο. Στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα μεγάλο κέντρο παροχής υπηρεσιών».

Ο κ. Μυστακίδης εμφανίζεται πολύ θετικός για τις προοπτικές της αγοράς ακινήτων, όπου ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι μόλις ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο θα δούμε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Που βρίσκεται το deal της Aegean Baltic Bank (ABB)

Στην συνέντευξη στην Καθημερινή ο κ. Μυστακίδης σημειώνει ότι δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει σε μετοχές συστημικών τραπεζών που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ, ενώ σημειώνει ότι υπάρχει δρόμος μέχρι την ολοκλήρωση του deal στην Aegean Baltic Bank.

«Αν ολοκληρωθεί η εξαγορά, η πρώτη κίνησή μας θα είναι να προχωρήσουμε σε σημαντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα επιτρέπει στην τράπεζα να αυξήσει πολλαπλασιαστικά και τα δάνεια που μπορεί να δώσει. Επίσης αν την αγοράσουμε σκοπεύουμε να επεκτείνουμε και τις δραστηριότητες ώστε να γίνει διασπορά κινδύνου», σημειώνει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euros, Money, xrhmata,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας: Tι θα σημαίνει για τις τράπεζες

Οι επερχόμενες αναβαθμίσεις και από τους υπόλοιπους και πιο ισχυρούς οίκους (S&P, Fitch, Moody΄s) θα άρουν ένα εμπόδιο που εμποδίζει τους διαχειριστές κεφαλαίων να διακρατούν στα χαρτοφυλάκιά τους ομόλογα ελληνικών τραπεζών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Intrum: Απελευθερώνοντας τη δυναμική της ελληνικής επιχείρησης

Στη συζήτηση που διοργάνωσε η Intrum στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναδείχθηκε ότι η σύγχρονη και βιώσιμη επιχειρηματική προοπτική απαιτεί εξυγίανση, αυξημένη ανταγωνιστικότητα και ένα ολοκληρωμένο χρηματοοικονομικό οικοσύστημα.
Trapeza, trapeza peiraios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα

O Ηρακλής Μπαμπλέκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να είναι τα αμοιβαία κεφάλαια απλά και διαφανή ως προς τα χαρακτηριστικά τους και τις χρεώσεις τους.