ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:13:26
Kythnos-Kyklades

Από την Κύθνο ξεκινά η στρατηγική πρωτοβουλία GReco Islands, στις 19/6

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η προσπάθεια αλλαγής του αναπτυξιακού υποδείγματος των νησιών προς μια βιώσιμη ενδογενή ανάπτυξη.

Στην Κύθνο ξεκινά η πρωτοβουλία GReco Islands-ΕΣΠΑ στις 19 Ιουνίου, με την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης. Πρόκειται για καινοτόμα και πολύπλευρη δράση ιδιαίτερης σημασίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς επιχειρείται μία ολιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνδέονται με το νησιωτικό χώρο, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξή του.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι η προσπάθεια αλλαγής του αναπτυξιακού υποδείγματος των νησιών προς μια βιώσιμη ενδογενή ανάπτυξη στη βάση της αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος και της ενίσχυσης της πράσινης επιχειρηματικότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στη σταδιακή ενεργειακή μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τη φέρουσα ικανότητα των νησιών.

Η Επιτροπή Καθοδήγησης συγκροτήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ με τη συμμετοχή του υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και τις νησιωτικές περιφέρειες. Ο συντονισμός της πρωτοβουλίας θα γίνει σε συνεργασία με φορείς σε τοπικό επίπεδο, ώστε να ληφθεί υπ' όψιν η «από τα κάτω» προσέγγιση για τον σχεδιασμό των επιμέρους δράσεων.

«Προσδοκώμενο αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας είναι να αποτελέσει έναν μοχλό κοινωνικής- οικονομικής ευημερίας και χωρικής συνοχής πρώτα από όλα για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους και ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα» όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η ενωτική πολιτική και η αλήθεια αλλάζουν την πορεία της χώρας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Απογευματινή», τονίζει ότι η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ σηματοδότησε ενότητα, ανανέωση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις απέναντι στον λαϊκισμό.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπές αξιολόγησης για επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς Μεγάλες Επενδύσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης συγκρότησε τρεις Επιτροπές Αξιολόγησης για την εξέταση και υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Μεγάλες Επενδύσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Νέο πλαίσιο για λαϊκές με ψηφιοποίηση και λιγότερα βάρη

Νομοθετική πρωτοβουλία για ενίσχυση των λαϊκών, πλήρης ψηφιοποίηση αδειών, αορίστου χρόνου, ηλεκτρονική κλήρωση και προκήρυξη κενών θέσεων. Θεσπίζεται 10% εποχικών θέσεων και καταργείται η ενημερότητα για ανανέωση.
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Ανάπτυξης: Προσωρινοί πίνακες για ενισχύσεις σε μεταποίηση και εφοδιαστική

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης για μεταποίηση, εφοδιαστική αλυσίδα και περιοχές ειδικής ενίσχυσης. Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσα σε 10 ημέρες, ενώ οι τελικοί πίνακες θα βγουν στις 31 Ιανουαρίου.
Κεντρικά γραφεία Cosmote OTE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΟΤΕ Ασφάλιση από τον ΟΤΕ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τη συγχώνευση του ΟΤΕ ΑΕ με την «ΟΤΕ Ασφάλιση», με απορρόφηση της δεύτερης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και προβλέπει τη διαγραφή της «ΟΤΕ Ασφάλιση» από το ΓΕΜΗ.