ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:11:58

Συνάντηση Υπ. Ανάπτυξης - CEB: Στο τραπέζι επενδύσεις σε κοινωνικούς τομείς

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών στην κατεύθυνση ενίσχυσης των επενδύσεων σε νευραλγικής σημασίας κοινωνικούς τομείς με αιχμή την υγεία.

Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe Development Bank-CEB), κ. Carlo Monticelli είχε η υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κα Ελένη Λουρή - Δενδρινού,  στο πλαίσιο της 56ης Ετήσιας Συνόδου της Τράπεζας που λαμβάνει χώρα, για πρώτη φορά, στην Αθήνα (8-11 Ιουνίου).

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών στην κατεύθυνση ενίσχυσης των επενδύσεων σε νευραλγικής σημασίας κοινωνικούς τομείς με αιχμή την υγεία, την δημιουργία θέσεων εργασίας και την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες.
Μέχρι σήμερα η Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η πρώτη πολυμερής αναπτυξιακή τράπεζα που ιδρύθηκε στην Ευρώπη το 1956, έχει εγκρίνει δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ για την υλοποίηση 52 επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα, η οποία συγκαταλέγεται στα 8 ιδρυτικά μέλη της.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ροή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα καθώς έχουν εγκριθεί δάνεια 352 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων στους τομείς της πολιτικής προστασίας, της υγείας, της διαχείρισης φυσικών πόρων, όπως επίσης και χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και χορήγησης μικρο-πιστώσεων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού δήλωσε: «Είχαμε εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Monticelli, τον Διοικητή της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, του πρώτου ευρωπαϊκού πολυμερούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που από το 1956 έχει επωμιστεί και φέρει εις πέρας με αποτελεσματικότητα την αποστολή ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής στην ήπειρό μας. 
Η Ελλάδα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Τράπεζας, την υποστηρίζει διαχρονικά στην επίτευξη των στόχων της αναγνωρίζοντας το πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα των προγραμμάτων της και βεβαίως είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα μας να φιλοξενεί την Ετήσια Σύνοδό της.
Η Ελλάδα προσβλέπει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας με την Τράπεζα Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης όχι μόνο ως πηγή αξιόπιστης και χαμηλού κόστους χρηματοδότησης, αλλά, κυρίως, ως πηγή πολύτιμης τεχνογνωσίας, ιδίως σε τομείς όπου η CEB έχει μακρά παρουσία και στην Ελλάδα έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης όπως η μικροχρηματοδότηση (microfinance), η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας».

Ο Διοικητής της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Carlo Monticelli δήλωσε: «Μας τιμά η θερμή υποδοχή της Υπουργού, κας Ελένη Λουρή-Δενδρινού και η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στο να φιλοξενήσει στην Αθήνα την Ετήσια Σύνοδο της Τράπεζας
Με την Υπουργό, κα Ελένη Λουρή-Μενδρινού συμφωνήσαμε ότι η κοινωνική αποστολή της Τράπεζας δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αναγκαία απ’ ότι σήμερα.
Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που διαχρονικά παρέχει η Ελλάδα στην Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία υποστηρίζοντας την Ελλάδα στο να διαχειρισθεί αποτελεσματικά τις πιεστικές κοινωνικές προκλήσεις που έρχονται τους επόμενους μήνες και χρόνια».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η ενωτική πολιτική και η αλήθεια αλλάζουν την πορεία της χώρας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Απογευματινή», τονίζει ότι η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ σηματοδότησε ενότητα, ανανέωση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις απέναντι στον λαϊκισμό.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπές αξιολόγησης για επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς Μεγάλες Επενδύσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης συγκρότησε τρεις Επιτροπές Αξιολόγησης για την εξέταση και υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Μεγάλες Επενδύσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Νέο πλαίσιο για λαϊκές με ψηφιοποίηση και λιγότερα βάρη

Νομοθετική πρωτοβουλία για ενίσχυση των λαϊκών, πλήρης ψηφιοποίηση αδειών, αορίστου χρόνου, ηλεκτρονική κλήρωση και προκήρυξη κενών θέσεων. Θεσπίζεται 10% εποχικών θέσεων και καταργείται η ενημερότητα για ανανέωση.
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Ανάπτυξης: Προσωρινοί πίνακες για ενισχύσεις σε μεταποίηση και εφοδιαστική

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης για μεταποίηση, εφοδιαστική αλυσίδα και περιοχές ειδικής ενίσχυσης. Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσα σε 10 ημέρες, ενώ οι τελικοί πίνακες θα βγουν στις 31 Ιανουαρίου.
Κεντρικά γραφεία Cosmote OTE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΟΤΕ Ασφάλιση από τον ΟΤΕ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τη συγχώνευση του ΟΤΕ ΑΕ με την «ΟΤΕ Ασφάλιση», με απορρόφηση της δεύτερης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και προβλέπει τη διαγραφή της «ΟΤΕ Ασφάλιση» από το ΓΕΜΗ.