ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πρόστιμο 105.000 ευρώ σε πλοίο με σημαία Λιβερίας για λαθραίο πετρέλαιο

Οι ελεγκτές ερευνούν το σύνολο της δραστηριότητας του γραφείου, που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια στην Ελλάδα, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλες τέτοιες κινήσεις.

Ακόμα μία σημαντική επιτυχία στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, με άμεση είσπραξη του πολλαπλού τέλους λαθρεμπορίας, κατέγραψαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από ψηφιακή ανάλυση κινδύνου, εντοπίστηκε πλοίο με σημαία Λιβερίας, καταμετρήθηκαν τα καύσιμα, ελέγχθησαν τα ναυτιλιακά έγγραφα, και, σε συνδυασμό με τα παραστατικά των καυσίμων, διαπιστώθηκε  λαθρεμπορία. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 175,13 μετρικοί τόνοι επιπλέον καυσίμων ιδιοκατανάλωσης πετρελαίου εξωτερικής καύσης.

Οι υπόχρεοι παραιτήθηκαν από τα ένδικα μέσα και κατέβαλαν άμεσα πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας, 105.000 ευρώ, σε εφαρμογή του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Οι ελεγκτές ερευνούν το σύνολο της δραστηριότητας του γραφείου, που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια στην Ελλάδα, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλες τέτοιες κινήσεις.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

E-mail σε πρατήρια καυσίμων για υποβολή αρχείων έστειλε η ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι, μέχρι τις 30 Απριλίου 2024, οι πρατηριούχοι πρέπει να υποβάλουν τις άδειες, τα πιστοποιητικά και τις δηλώσεις της εγκατάστασής τους, στα διυλιστήρια ή τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων, με τις οποίες συναλλάσσονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών

Στην Απόφαση εξειδικεύονται η διαδικασία επιβολής κυρώσεων στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και στα διυλιστήρια που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα δέουσας επιμέλειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημέρωση από τις εταιρείες για τις παραβάσεις πρατηρίων απαιτεί η ΑΑΔΕ

Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων ή προϊόντων διυλιστηρίου υποχρεούνται να ενημερώνουν την ΑΑΔΕ αν κάποιο πρατήριο έχει πραγματοποιήσει παραβάσεις. Η εντολή της ΑΑΔΕ προς τις εταιρείες.