ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΕΒΕΑ: Δράσεις ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ανέφερε πως το 25% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι γυναικείες και εξέφρασε την ελπίδα το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στο μέλλον. Τί φέρνουν οι πρωτοβουλίες του ΕΒΕΑ.

Πρωτοβουλίες δικτύωσης των γυναικών επιχειρηματιών με παράγοντες της διεθνούς σκηνής, καθώς και με επιχειρήσεις άλλων χωρών, «με στόχο να τους ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και να τονώσουμε την εξωστρέφεια» θα αναλάβει το επόμενο διάστημα το Εμπορικό, και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Η ίδια χαιρετίζοντας την απογευματινή εκδήλωση για την γυναικεία επιχειρηματικότητας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» στο ΕΒΕΑ, σημείωσε ότι δεν είναι πια έκπληξη να βλέπουμε μια γυναίκα στα ηνία μιας επιχείρησης, ενός διεθνούς οργανισμού, μίας κεντρικής τράπεζας, ακόμη και ενός κόμματος ή μίας χώρας, αλλά ακόμη υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

Όπως είπε: «Πέρσι στην Αμερική, ο αριθμός των γυναικείων επιχειρήσεων έφτασε στα 13 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 42% του συνόλου των επιχειρήσεων. Είναι ένα ποσοστό που σύντομα ελπίζουμε να φτάσουμε και στην Ελλάδα, όπου το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται γύρω στο 25%. Ωστόσο πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη παρά τη δεδομένη πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας».

Τα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται, σημείωσε η ίδια, σχετίζονται με την περιορισμένη πρόσβαση σε κεφάλαια, την έλλειψη δικτύων και καθοδήγησης, με τις ευρύτερες διακρίσεις φύλου και φυσικά με τις κοινωνικές προσδοκίες αναφορικά με το ρόλο που πρέπει να έχουν οι γυναίκες.

«Εύχομαι και ελπίζω πολύ σύντομα μέσα στα επόμενα χρόνια να θεωρούμε τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας ως βασική λειτουργία της αγοράς που χωρίς αυτή δεν μπορούμε να επιδιώκουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που όλοι ονειρευόμαστε και στην οποία στοχεύουμε» υπογράμμισε η πρόεδρος και πρόσθεσε ότι τόσο το ΕΒΕΑ, όσο και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), θα συνεχίσουν τις δράσεις τους για την ενδυνάμωση των γυναικών και για τη εξάλειψη των ανισοτήτων με προγράμματα όπως τα reskilling και upskilling για άνεργες γυναίκες ενώ ως εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε και την ένταξη γυναικείων νεοφυών επιχειρήσεων από ολόκληρη την Ελλάδα στη Θερμοκοιτίδα ΘΕΑ.

«Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες δικτύωσης των γυναικών επιχειρηματιών με παράγοντες της διεθνούς σκηνής καθώς και με επιχειρήσεις άλλων χωρών, με στόχο να τους ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και να τονώσουμε την εξωστρέφεια» συμπλήρωσε η ίδια και πρόσθεσε: «Είναι ευθύνη μας, επίσης, να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και διαβούλευση με την πολιτεία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, έτσι ώστε να θεσπιστούν μέτρα που διευκολύνουν την εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Πρόκληση η ανάδειξη της καινοτομίας σε πυλώνα ανάπτυξης

«Μόνο η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ έχει φιλοξενήσει πάνω από 450 αξιόλογες επιχειρηματικές ομάδες, παρέχοντας στέγη, αλλά και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για την υλοποίηση των σχεδίων τους» είπε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Υψηλό το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

«Ως ΕΒΕΑ έχουμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια σημαντική εμπειρία, υπηρεσίες και διεθνή δικτύωση σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας - που είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε, σε συνεργασία με αρμόδιους θεσμικούς φορείς της Ουκρανίας», είπε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κυρία Εφραίμογλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία ΕΒΕΑ με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης επιβεβαιώνει την κοινή μας βούληση για την περαιτέρω προώθηση των οικονομικών μας δεσμών» ανέφερε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Άνοιξε τον δρόμο για την καινοτομία στην Ελλάδα

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται ένα άλμα στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρωταγωνίστησαν στην ανάπτυξη το 2023

Στη διάρκεια του 2023, εγγράφηκαν 8.655 επιχειρήσεις και διαγράφηκαν 2.897, ενώ το 2022 οι εγγραφές είχαν ανέλθει σε 7.465 και οι διαγραφές σε 2.532. Το ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών αυξήθηκε σε 5.758 το 2023.