ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πολυκατοικίες σε αστική περιοχή
Μοντέρνες πολυκατοικίες με μπαλκόνια σε πράσινη γειτονιά της Αθήνας, ιδανικές για αγορά ή ενοικίαση.

Πήραν «φωτιά» τιμές κατοικιών και ενοίκια, έως 28% οι αυξήσεις

Σε κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών κατοικιών το 2019, ενώ στον Πειραιά καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα ενοίκια, πάνω από 25%.

«Ζεστάθηκε» το 2019 η αγορά ακινήτων, με τις αυξήσεις τιμών να ξεπερνούν, σε ορισμένες περιοχές, ακόμη και το 25%, ενώ και οι τιμές ενοικίασης έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο, που υπερβαίνει το 20% σε κάποιες περιοχές.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης δεδομένων του Spitogatos, ως μία από τις πιο ελπιδοφόρες αγορές ακινήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εξελίσσεται η Ελλάδα, καθώς οι σταθερά μεγάλες αυξήσεις στις τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων συνεχίστηκαν και κατά το 2019.

Ο δείκτης τιμών SPI (Spitogatos Property Index) ενημερώθηκε και παρουσιάζει την εξέλιξη των τιμών για το 2019 ανά περιοχή, ενώ διαθέσιμες είναι και οι μέσες τιμές για πωλήσεις και ενοικιάσεις.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές πώλησης ακινήτων παρατηρήθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα, με τον Δήμο Θεσσαλονίκης να σπάει το φράγμα του 28% σε ετήσια μεταβολή. Στον κεντρικό τομέα της Αθήνας η μεταβολή των τιμών για το 2019 κινήθηκε στο 27,2%, στον Πειραιά οι τιμές πώλησης ακινήτων αυξήθηκαν κατά 16,3%, ενώ στα Νότια και Δυτικά προάστια της Αττικής σημειώθηκαν αυξήσεις της τάξης του 10,8% και 8,7% αντίστοιχα. Σε αντίθετη πορεία κινήθηκαν τα Γρεβενά (-19,4%), ο Νομός Τρικάλων (-8,2%), η Βοιωτία (-8,1%), ο Νομός Δράμας (-7,5%) και η Φωκίδα (-5,9%).

Οι τιμές σε Αθήνα - Πειραιά

times_spitogatos

Οι τιμές ενοικίασης παρουσίασαν πολύ μεγάλες αυξήσεις στην πλειονότητα των Ελληνικών πόλεων, με τις μεγαλύτερες μεταβολές να παρατηρούνται στον Πειραιά (25,2%), τα Νησιά Αργοσαρωνικού (23,1%), τον Νομό Τρικάλων (21,4%), το Κέντρο Αθήνας & τα Δυτικά Προάστεια (20%) και τον Νομό Κερκύρας (19%). Εξαίρεση αποτέλεσαν λίγες περιοχές, οι οποίες δεν ακολούθησαν τον αυξητικό ρυθμό της υπόλοιπης χώρας στις τιμές ενοικίων. Οι περιοχές αυτές είναι οι: Ζάκυνθος (-10,4%), Κυκλάδες (-8,3%), Θεσπρωτία (-6,2%), Νομός Καστοριάς (-3,8%), Νομός Φλώρινας (-3,7%).

Τιμές ενοικίασης σε Αθήνα - Πειραιά

enoikia_athina_pirea
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακίνητα Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στεγαστικό: Τα χιλιάδες «αόρατα» ακίνητα των δήμων που μένουν αναξιοποίητα

Χιλιάδες ακίνητα δήμων παραμένουν αχαρτογράφητα ή αναξιοποίητα, την ώρα που η στεγαστική κρίση βαθαίνει. Πώς η ψηφιακή καταγραφή μπορεί να ξεκλειδώσει νέο απόθεμα κατοικιών.
Ξύλινο σπίτι σε χέρι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλπάζουν οι δωρεές και γονικές παροχές, φρενάρουν οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Αυξήθηκαν στο πεντάμηνο του έτους δωρεές και γονικές παροχές, ενώ μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων. Ενισχυμένα στα 246,8 εκατ. τα έσοδα της ΑΑΔΕ από τη φορολογία των μεταβιβάσεων.
Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα πολεοδομικά και φορολογικά «μπόνους» για νέες κοινωνικές κατοικίες

Πακέτο 5 μέτρων που περιλαμβάνει φορολογικά και πολεοδομικά κίνητρα προς ιδιώτες για την ανέγερση κατοικιών με κοινωνικό πρόσημο σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι.