ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
PMI, IHS MARKIT
Φωτο; Shutterstock

Στο χαμηλότερο επίπεδο οκτώ μηνών ο δείκτης ΡΜΙ για ευρωζώνη τον Ιούλιο

Ο σύνθετος δείκτης της S&P Global υποχώρησε στις 48,6 μονάδες από 49,9 που ήταν τον Ιούνιο και παρέμεινε χαμηλότερα από το όριο των 50 μον. για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Η επιβράδυνση στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επιδεινώθηκε περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις τον Ιούλιο καθώς η μείωση στην μεταποίηση συνοδεύθηκε από περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης στον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών HCOB (PMI), που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο χαμηλό οκτώ μηνών των 48,6 μονάδων τον Ιούλιο από τις 49,9 του Ιουνίου. Η τιμή είναι για δεύτερο συνεχή μήνα χαμηλότερη από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση και κάτω από την αρχική εκτίμηση για 48,9 μονάδες.

«Η ευρωζώνη έχει κάνει άσχημο ξεκίνημα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Σάιρους ντε λα Ρούμπια, επικεφαλής οικονομολόγος στη Hamburg Commercial Bank.

Ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση που ανακοινώθηκε την Τρίτη έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που η COVID-19 έκανε πιο αισθητό τον αντίκτυπό της στον κόσμο ενώ ο δείκτης για τις υπηρεσίες που δημοσιοποιήθηκε σήμερα έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξη στον τομέα αυτό.

Ο βασικός δείκτης για τον τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 50,9 μονάδες από τις 52,0, χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση των 51,1 μονάδων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ