ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου με ποσά άνω των 150.000 ευρώ

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων μεγαλοοφειλετών από την ΑΑΔΕ είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία. οι σχετικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα.

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που οφείλουν στο Δημόσιο ή/και στον e-EΦΚΑ ποσά άνω των 150.000 ευρώ, με καθυστέρηση καταβολής άνω του έτους, προχώρησε η ΑΑΔΕ, με ανάρτησή στον ιστότοπό της, στη διαδρομή: Αρχική σελίδα/Μενού/Δημοσιοποίηση οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, οι σχετικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα. Σημειωτέον ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων μεγαλοοφειλετών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η άρση της δημοσιοποίησης ή η διόρθωση της εγγραφής στη δημοσιοποιημένη κατάσταση, λόγω μερικής ή ολικής εξόφλησης, ή διαπίστωσης της μερικής ή ολικής υπαγωγής της οφειλής στις εξαιρέσεις που προβλέπονται ή για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, διενεργείται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, ανά είδος οφειλής από τον:

  • Προϊστάμενο της ΔΟΥ, Τελωνείου ή Ελεγκτικού Κέντρου που είναι αρμόδιος για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής προς το Δημόσιο,
  • Προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής προς τον e-ΕΦΚΑ, περιφερειακής υπηρεσίας KΕΑΟ ή από τον προϊστάμενο της αρμόδιας για τον προσδιορισμό της οφειλής Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ.

Επισημαίνεται ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αναφερόμενοι στον κατάλογο μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ενημερώθηκαν με επαναλαμβανόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΑΑΔΕ ώστε να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς ΔΟΥ/Τελωνεία και προς τον e-ΕΦΚΑ πριν από τη δημοσιοποίηση.

Δείτε τη λίστα με τις οφειλές νομικών προσώπων.

Δείτε τη λίστα με τις οφειλές φυσικών προσώπων

Η τελευταία δημοσιοποίηση της λίστας οφειλετών προς το δημόσιο έγινε το Ιούλιο του 2019 για φυσικά πρόσωπα και τον Δεκέμβριο του 2019 για επιχειρήσεις ενώ με το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020 ανεστάλη η δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Pitsilis-Giorgos-AADE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πιτσιλής: Προχωράει ο οργανωτικός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες που μεταφέρονται στο νέο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής που καθετοποιεί τις υπηρεσίες των Τμημάτων Κεφαλαίου και δημιουργούνται πυρήνες εξειδίκευσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Πώς θα γίνεται η αμφισβήτηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος

Οι φορολογούμενοι που αμφισβητούν το ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει, μέσω της νέας εφαρμογής στην ψηφιακή πύλη myAADE, να υποβάλουν αίτημα αμφισβήτησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή βραχυχρόνιων μισθώσεων

Το εισόδημα που αποκτούν από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τα φυσικά πρόσωπα, θεωρείται εισόδημα από: ακίνητη περιουσία και απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ, εφόσον η βραχυχρόνια μίσθωση αφορά μέχρι δύο (2) ακίνητα.
POS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχοι ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει POS με ταμειακές

Όσες επιχειρήσεις δεν ολοκληρώσουν τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα έως και 20.000 ευρώ. Ηλεκτρονικό μήνυμα σε περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις.