ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Έλεγχοι σε λαϊκή αγορά
Κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ διενεργεί ελέγχους σε λαϊκή αγορά στην Ελλάδα για τήρηση νομιμότητας.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στη Θεσσαλία για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Μετά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στη Θεσσαλία η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων για ελέγχους.

Κλιμάκια ελεγκτών της ΔΙΜΕΑ βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας ενώ έχει ζητηθεί από σούπερ μάρκετ και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις, τουλάχιστον 20%, προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία, σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, έπιπλα και ηλεκτρικά είδη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης:

  • Κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για να ελέγξουν την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και στις τιμές πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.
  • Η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας ώστε να διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους στις λαϊκές αγορές καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης εμφιαλωμένου νερού.
  • Έχει ζητηθεί από τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία. Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του ύψους των εκπτώσεων γίνεται από την κάθε εταιρεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μίλτος Τεντόγλου άλμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης για Τεντόγλου: Μας γεμίζει περηφάνια – Μπράβο Μίλτο

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε τέταρτο διαδοχικό χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας ιστορικό ρεκόρ, με άλμα 8,44 μ. στο Μπέρμιγχαμ. Ο Σταύρος Καλαφάτης τον συνεχάρη, δηλώνοντας υπερηφάνεια για την επιτυχία του.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Νέο αναπτυξιακό καθεστώς για την Άμυνα - Σχέδια 150 εκατ. ευρώ

Ξεκινά το νέο επενδυτικό καθεστώς Άμυνας με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ για στρατηγικούς τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, προσφέροντας ενισχυμένη φορολογική έκπτωση και γρήγορη αδειοδότηση επενδύσεων.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ προς Θεοδωρικάκο: Τα αιτήματα για φόρους, κόστος εργασίας και ρευστότητα ενόψει ΔΕΘ

Το ΕΒΕΠ ζήτησε από το ΥΠΑΝ μείωσης φορολογίας, περαιτέρω μείωση μη μισθολογικού κόστους και δράσεις για ενίσχυση ρευστότητας σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις, ενόψει της ΔΕΘ.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τέταρτη φάση η «Γραμμή Ενημέρωσης Επενδυτή» – Ποινές για καθυστερήσεις

Το έργο «Γραμμή Ενημέρωσης Επενδυτή» του Υπ. Ανάπτυξης βρίσκεται στην 4η φάση, με τον ανάδοχο να τιμωρείται με ποινική ρήτρα 6.760,74€ για καθυστέρηση στην υποβολή των παραδοτέων, καθώς δεν είχε δοθεί παράταση στη σύμβαση.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Πράξεις στήριξης για έρευνα-καινοτομία, χρηματοδότηση ΕΛΙΔΕΚ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση του ΕΛΙΔΕΚ εντάσσεται στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-30, στοχεύοντας στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας με διαφάνεια και αξιολόγηση των δράσεων.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει νέα βιομηχανική επανάσταση

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η έρευνα να οδηγεί σε καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Προανήγγειλε νέο υπουργείο για τη διασύνδεση έρευνας-κοινωνίας, καταπολεμώντας τον κατακερματισμό.