Ασφαλείς μισθώσεις Airbnb με νέο πρόγραμμα της Groupama

Το νέο πρόγραμμα "Groupama BnB" απευθύνεται σε όσους έχουν επιλέξει την βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου τους και εγγυάται γρήγορη εκτίμηση ζημιών και άμεση καταβολή αποζημίωσης.

Με την αγορά βραχυχρόνια μισθώσεων ακίνητων να ανθίζει, περισσότερες ανάγκες δημιουργούνται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επιλέγουν αυτή την μέθοδο για να αυξήσουν το εισόδημα τους. Η Groupama Ασφαλιστική δημιούργησε το νέο πρόγραμμα Γενικής Αστικής Ευθύνης Τουριστικής Κατοικίας «Groupama BnB», που βοηθά τους ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες καταστάσεις, εξασφαλίζοντας ότι θα ανταπεξέλθουν σε αυτές χωρίς να διαταραχθεί η προσωπική οικονομική τους κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, καλύπτεται η ευθύνη του ασφαλιζόμενου για αποζημίωση σωματικών βλαβών ή/και υλικών ζημιών τρίτων,όσον αφορά περιστατικά που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Ωστόσο,η Groupama Ασφαλιστική με το νέο πρόγραμμα «GroupamaBnB», καλύπτει προαιρετικά τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τον ενοικιαστή στο ακίνητο.

Επιπλέον η Groupama Ασφαλιστική εγγυάται γρήγορη εκτίμηση ζημιών  και άμεση καταβολή της αποζημίωσης στον ιδιοκτήτη ακινήτου σε περίπτωση που χρειαστεί.

Το «Groupama BnB», μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό συνδυασμό πολλαπλών καλύψεων για κάθε αναπάντεχο περιστατικό που μπορεί να προκύψει κατά τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτου διασφαλίζοντας τον ιδιοκτήτη ακινήτου σε κάθε κίνδυνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμαχία κατά της Airbnb από 11 πόλεις της Ευρώπης

Εντάσσεται και η Πράγα στην ομάδα πόλεων που ζητούν ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και προωθεί περιοριστικά μέτρα. Η δικαίωση της Airbnb από το Ευρωδικαστήριο. Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά 23% αυξήθηκαν οι επισκέψεις και οι τουριστικές εισπράξεις το 2016 - 2018

Στην περιφέρεια Αττικής οι επισκέψεις σημείωσαν αύξηση 25%, και διαμορφώθηκαν από 4,5 εκατομμύρια σε 5,7 εκατομμύρια, οι εισπράξεις αυξήθηκαν 31%, από 1,7 δισ. ευρώ σε 2,3 δισ. ευρώ, ενώ η μέση δαπάνη κινήθηκε με αύξηση 5% από 382 ευρώ σε 401 ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση 2,2% της πληρότητας των ξενοδοχείων της Αθήνας στο τέλος του 2019

Μειωμένο επίσης κατά 1,4% είναι το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPar), ενώ μικρή άνοδο, κατά 0,9% σημείωσε η μέση τιμή του δωματίου, των ξενοδοχείων - μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού.