ΓΔ: 1460.8 0.59% Τζίρος: 35.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:05:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Korkidis-EBEP
Φωτο: ΑΠΕ

Β. Κορκίδης: Η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας ευνοεί τις επενδύσεις

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα με σταθερή και βιώσιμη Οικονομία.

Οι επενδυτές μπορούν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλη Κορκίδη.

Όπως σημειώνει: «Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, περιλαμβάνει μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα, φέτος, στο 1,1% του ΑΕΠ υψηλότερο από τον στόχο του 0,7% του ΑΕΠ που προβλέπεται για το 2024. Μια πρόβλεψη που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στις αγορές, εν όψει και των επικείμενων αξιολογήσεων, για τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας. Ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους επενδυτές, ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα με σταθερή και βιώσιμη Οικονομία».

Με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού ο κ. Κορκίδης προσθέτει: «Πρέπει να αποφύγουμε, πάση θυσία, να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες στα δημοσιονομικά μεγέθη και στους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η οποία πρέπει να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο, υπό την προϋπόθεση μιας σειράς λεπτών χειρισμών από πλευράς του οικονομικού επιτελείου ώστε, αφ' ενός, να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού και, αφ' ετέρου, να συνεχίσει η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Όμως, στο κρίσιμο πεδίο της ακρίβειας, διατυπώνουμε ανησυχίες για τις επίμονες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, καύσιμα και ενέργεια, καθώς και επιφυλάξεις στα μέτρα αντιμετώπισης που θα πρέπει να συνδυάζουν τη στήριξη της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΕ συνιστά στην Ελλάδα περιορισμένες αυξήσεις καθαρών δαπανών για το 2025

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να ενισχύσουν τη διοικητική ικανότητα για τη διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ, την επιτάχυνση των επενδύσεων και τη διατήρηση της δυναμικής στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον για την αγορά premium ακινήτων στην Ελλάδα

Υπάρχει ένα τεράστιο κοινό που αναζητά καθημερινά ακίνητα για αγορά μέσω του παγκόσμιου δικτύου της Forbes και με την συνεργασία αυτή τα μοναδικά ελληνικά ακίνητα σε όλη την χώρα θα είναι προσβάσιμα σε αυτό το κοινό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: 280 εκατ. ευρώ για 4 νέες δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων

«Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ακόμα μια έμπρακτη απόδειξη της προτεραιότητας που προσδίδει η Κυβέρνηση στη στήριξη και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλες επενδύσεις στη Β. Ελλάδα από Τουρκικούς ομίλους

«Υπάρχει προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με δύο ομίλους στην Τουρκία, για ισάριθμες επενδύσεις, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ έκαστη, στον ενεργειακό τομέα» επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Συμεωνίδης.