ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χάρης Θεοχάρης
Φώτο: ΑΠΕ

Χ. Θεοχάρης: Μεγάλο γαλλικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό

Από το Παρίσι, ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη μεταστροφή του κλίματος για την Ελλάδα με σειρά από επιχειρήσεις που βλέπουν την Ελλάδα ως μεγάλη επενδυτική ευκαιρία.

Την άνοδο των αφίξεων στην Ελλάδα και τα αυξημένα έσοδα από την Γαλλία σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης από το Παρίσι που βρίσκεται για Forum του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ενώ υπογράμμισε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από Γάλλους επιχειρηματίες για την χώρα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, για το επενδυτικό ενδιαφέρον Γάλλων επιχειρηματιών: «Στο Παρίσι συναντάμε θετική ανταπόκριση και μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από μια σειρά επιχειρήσεων που βλέπουν τη χώρα μας ως μια μεγάλη ευκαιρία. Στόχος μας είμαι να αναδείξουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας και να εκμεταλλευτούμε τη μεταστροφή του κλίματος που έφερε η πολιτική αλλαγή στον τόπο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Γενικότερα το ενδιαφέρον των εταιρειών στον ενεργειακό τομέα είναι μεγάλο, στον τομέα, δηλαδή, των κλασικών ενεργειακών πόρων, με τη μεταφορά του φυσικού αερίου και με τις έρευνες που γίνονται νότια της Κρήτης και, φυσικά, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Αναφερόμενος στα θέματα του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με τη Γαλλία, ο Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε: «Η Γαλλία έχει πολύ μεγάλη άνοδο. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν άνοδο περίπου 7-8% στις αυξήσεις και 14-15% στα έσοδα. Οι Γάλλοι προτιμούν τη χώρα μας, δεν προτιμούν όμως το μαζικό τουρισμό. Είναι διαβασμένοι, τους αρέσει ο πολιτισμός και η τοπική κουλτούρα».

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε και για το Brexit, σημειώνοντας πως «ως τώρα το Brexit έχει αποδειχτεί θετικό. Υπήρξε ουσιαστική αύξηση αφίξεων και εσόδων από Βρετανούς τουρίστες και μείωση της ψαλίδας από τους Γερμανούς. Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα αυτό και περιμένουμε να δούμε το οριστικό πλαίσιο συμφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Νωρίτερα θα κλείσει σήμερα ο Πύργος του Άιφελ λόγω καύσωνα

Ο Πύργος του Άιφελ θα κλείσει σήμερα στις 16:00 λόγω καύσωνα, νωρίτερα από το συνηθισμένο, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια προσωπικού και επισκεπτών. Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και αύριο, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ελλάδα-Γαλλία μαζί για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε τη στρατηγική σημασία της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τουρισμό, μέσω διμερούς συμφωνίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καινοτομίας και την ενίσχυση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία για λειτουργία Κέντρου Έρευνας Παράκτιου-Θαλάσσιου Τουρισμού

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας για τη λειτουργία Κέντρου Έρευνας Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού Ανατολικής Μεσογείου από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την UN Tourism, με στόχο την προώθηση βιώσιμου τουρισμού.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τεχνητή νοημοσύνη στον τουρισμό στο επίκεντρο συνάντησης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον CEO της ElevenLabs, Mati Staniszewski, για να εξετάσουν τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στον τουρισμό, μετά και το MoU που υπέγραψε η Ελλάδα με τη διεθνούς φήμης εταιρεία φωνητικών AI εφαρμογών.