Φώτο: ΑΠΕ

Cosco: Το λιμάνι του Πειραιά θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ Cosco Shipping σημείωσε την άριστη σχέση του κινεζικού ομίλου με την Ελλάδα και την οικονομία της χώρας και τόνισε πως θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις.

Τις υψηλές βλέψεις που έχει η Cosco για το λιμάνι του Πειραιά επισήμανε ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Cosco Shipping, Yu Zenggang στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη που ανέφερε πως στόχος του κινεζικού ομίλου είναι να συνεχίσει να επενδύει δυναμικά στην χώρα, ώστε σύντομα, εντός των επομένων 4-5 ετών, το λιμάνι του Πειραιά να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης.

Ο κ. Yu Zenggang υπογράμμισε την άριστη σχέση που έχει αναπτύξει ο κινεζικός όμιλος με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με την εθνική οικονομία της χώρας, ενώ τόνισε ότι η κινεζική εταιρεία προχώρησε ήδη στη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών υγείας για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους επιβάτες της ακτοπλοίας και της κρουαζιέρας, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του υπουργού να θωρακισθεί υγειονομικά το λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ότι είναι έτοιμη να στηρίξει σημαντικές επενδύσεις όπως αυτή της COSCO που αυξάνουν δυναμικά την υπεραξία της χώρας.

«Έχουμε εγκρίνει ήδη», είπε, «ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο της COSCO ύψους 610 εκατ. ευρώ και εργαζόμαστε από κοινού για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επέκτασης αυτού του πλάνου. Θέλουμε και εμείς ως κυβέρνηση να δούμε το λιμάνι του Πειραιά να εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά λιμάνια της Ευρώπης και γνωρίζουμε ότι για να συμβεί αυτό απαιτείται στενή συνεργασία με την διοίκηση του λιμανιού, σκληρή δουλειά, αλλά και συναίνεση ώστε όλοι να κατανοήσουν τα οφέλη μιας τέτοιας θετικής εξέλιξης».

O πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. παρέδωσε στον υπουργό Ναυτιλίας ένα αντίγραφο του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «CSCL Globe», μεταφορικής ικανότητας 19.100 TEU's .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του Πύργου, στο λιμάνι του Πειραιά

Η επένδυση προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων, καταστημάτων, χώρους ενημέρωσης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Πειραιά, πολυχώρο πολιτιστικών λειτουργιών, με χώρο εστίασης, γραφεία και εστιατόριο. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να παραταθεί η υποχρεωτική αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών ζητάει το ΕΒΕΠ

Ο Β. Κορκίδης ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομιών και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ να μετατεθεί χρονιά η αντικατάσταση των παλαιών ταμειακών μηχανών που είναι υποχρεωτική για χιλιάδες επιχειρήσεις μέχρι τις 31 Μαΐου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του Πειραιά

Όλα τα θέματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματικότητα, από την υπογειοποίηση των γραμμών ΗΣΑΠ μέχρι και το παρεμπόριο βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που πραγματοποίησε το ΕΒΕΠ με κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ναι» από Κομισιόν στην πώληση της βουλγαρικής θυγατρικής της Πειραιώς στη Eurobank

H Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πώληση της βουλγαρικής θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, στη Eurobank, συνάδει με τις δεσμεύσεις ως προς τις κρατικές ενισχύσεις και ότι δεν παραβιάζει κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.