ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ETBA-Viotexniki-Stegi
Φωτο: ΕΤΒΑ

ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ: «Πράσινο Φως» για επενδυτικό πλάνο ύψους 50,4 εκ. ευρώ

Το Πρόγραμμα των έργων για κάθε Πάρκο έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διακήρυξης της Δράσης και του νομοθετικού πλαισίου για τους οργανωμένους υποδοχείς.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης των Επενδυτικών Προτάσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) στην πλατφόρμα διαβούλευσης και ψηφοφορίας της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Οι ιδιοκτήτες γης, μετά την ενημέρωση που οργάνωσε η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., συμμετείχαν στην ψηφοφορία των έργων στο πλαίσιο της Δράσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σε δεκατέσσερα Επιχειρηματικά Πάρκα / Βιομηχανικές Περιοχές. Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα των έργων για κάθε Πάρκο έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διακήρυξης της Δράσης και του νομοθετικού πλαισίου για τους οργανωμένους υποδοχείς.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μόλις 12 ιδιοκτήτες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 5,5% των συνολικών εκτάσεων των επιχειρηματικών οικοπέδων των συγκεκριμένων Επιχειρηματικών Πάρκων, ψήφισαν αρνητικά. Κατά συνέπεια, οι αρνητικές ψήφοι δε συγκέντρωσαν την πλειοψηφία, όπως απαιτείται από τους Κανονισμούς Λειτουργίας, οπότε το αποτέλεσμα δίνει το «πράσινο φως» στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υποδομών στα συγκεκριμένα Πάρκα, δημιουργώντας ακόμα ένα θετικό ορόσημο στις δράσεις της.

Το όραμά μας στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ είναι η στέγαση της παραγωγικής επιχειρηματικότητας σε οργανωμένες περιοχές με σύγχρονες ενεργειακές, ψηφιακές και περιβαλλοντικές υπηρεσίες επαναλαμβανομένων εσόδων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια ESG για τη δημιουργία επιχειρηματικής αξίας και ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ εργαζόμαστε εντατικά και με συνέπεια στον σχεδιασμό της αναβάθμισης των υποδομών των Πάρκων προς όφελος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, του κλάδου της μεταποίησης αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Στα Πάρκα της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δραστηριοποιούνται 1.600 εταιρείες με 35.000 εργαζομένους, συμβάλλοντας στο 6% του ΑΕΠ της χώρας μας.

Με τον τρόπο αυτό προσβλέπουμε και επιδιώκουμε την αγαστή, αμοιβαία, ειλικρινή και εμπράγματη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες εκτάσεων αλλά και με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητάς τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: 2,8 δισ. ευρώ για 48 έργα χορηγεί το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο υφυπουργός Οικονομικών μιλώντας για την απορρόφηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπογράμμισε ότι «θα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα, γιατί είναι τεράστια τα ποσά, όπως και αυτά που κινητοποιούνται».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY-Parthenon: Οι πυλώνες που δημιουργούν αξία για την ελληνική οικονομία

Η μελέτη της EY-Parthenon διαπιστώνει ότι παρά τη δεκαετία χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης που προηγήθηκε, έχει δημιουργηθεί ένα θετικό περιβάλλον εξαιτίας μεταξύάλλων των αυξημένων δυνατοτήτων πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Saudi Arabia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκε στο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικής ίνας για τη μεταφορά δεδομένων και σημείωσε τις δυνατότητες συνεργασίας στις ψηφιακές υποδομές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικές ευκαιρίες σε Ασία για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Ημερίδες από το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Οι Ασιάτες προτιμούν τα εισαγόμενα καταναλωτικά προϊόντα από τον Δυτικό κόσμο και η μέση τάξη αυξάνει σταθερά την αγοραστική της δύναμη