ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Στο προεδρείο του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Επισημαίνεται ότι η είναι η πρώτη φορά που η ΕA επελέγη σε Προεδρείο ομάδας εργασίας του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού, γεγονός που είναι ιδιαίτερα τιμητικό και το οποίο σηματοδοτεί την αναγνώριση της σε διεθνές επίπεδο.

Στο ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού (International Competition Network - ICN) ανακοινώθηκε στις 18.10.2023 η επιλογή της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) στο Προεδρείο της ομάδας εργασίας «Αποτελεσματικότητα των Αρχών Ανταγωνισμού (Agency Effectiveness Working Group - AEWG)» του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού, μαζί με τις Αρχές Ανταγωνισμού της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και του Μεξικού.

Το Διεθνές Δίκτυο Ανταγωνισμού, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερες από 140 Αρχές Ανταγωνισμού στοχεύει στην προώθηση της σύγκλησης μεταξύ των νομοθεσιών και πολιτικών του ανταγωνισμού καθώς και στη συνεργασία μεταξύ των Αρχών Ανταγωνισμού. Τα ζητήματα που συζητούνται στο πλαίσιο του ICN παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο πρακτικό όσο και επιστημονικό και η ΕΑ συμμετέχει ενεργά τα τελευταία χρόνια στις εργασίες του.

Στόχος της ομάδας εργασίας AEWG είναι ο προσδιορισμός των βασικών στοιχείων για την εύρυθμη λειτουργία των Αρχών Ανταγωνισμού, και η ανάπτυξη και διάδοση ορθών πρακτικών για τη στρατηγική, τον προγραμματισμό για την αποτελεσματικότητα των Αρχών Ανταγωνισμού.

Επισημαίνεται ότι η είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή Ανταγωνισμού επελέγη σε Προεδρείο ομάδας εργασίας του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού, γεγονός που είναι ιδιαίτερα τιμητικό και το οποίο σηματοδοτεί την αναγνώριση της ΕΑ σε διεθνές επίπεδο τα τελευταία έτη (βλ. μεταξύ άλλων, εκλογή Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Ιωάννη Λιανού, ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Ο.Ο.Σ.Α. από το 2021 έως σήμερα, επιλογή Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Ιωάννη Λιανού, στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για την εφαρμογή της Πράξης για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) κτλ), ενισχύοντας έτσι την διεθνή παρουσία και τον ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news
Φώτο: SOOC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Έλεγχοι στην αγορά οργάνωσης εκπαιδευτικών εκδρομών

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στις ερευνώμενες αγορές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Ενημέρωση για απόκτηση EUROMEDICA από Strix και Farallon

Η EUROMEDICA αποτελεί επιχείρηση παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και λειτουργεί κυρίως νοσοκομειακές μονάδες (κλινικές), διαγνωστικά κέντρα - πολυϊατρεία, καθώς και κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά τριών φαρμακαποθηκών από την Προφάρμ

Όπως τονίζει η Επιτροπή «οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ανεβασμένες οι τιμές του βρεφικού γάλακτος

Η κατηγορία βρεφικού γάλακτος στην οποία εστίασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι 0 έως 6 μηνών και 6 έως 12 μηνών στην βασική σειρά (εξαιρείται δηλαδή η φόρμουλα με extra χαρακτηριστικά, όπως βιταμίνες κ.ά.).