ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στο βρετανικό επίκεντρο του τουρισμού περιπέτειας βρίσκεται η Ελλάδα

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των επαφών με την βρετανική αγορά ο ΕΟΤ πραγματοποίησε πλήθος επαγγελματικών επαφών με φορείς της βρετανικής αγοράς τουρισμού περιπέτειας παράλληλα.

Η ανάδειξη και προβολή της Ελλάδας στο βρετανικό κοινό ως ιδανικού προορισμού για τουρισμό περιπέτειας ήταν ο στόχος της συμμετοχής του ΕΟΤ για πρώτη φορά στο διήμερο συνέδριο- Β2Β workshop της ATAS (Association of Touring and Adventure Suppliers) στο Liverpool του Ην. Βασιλείου (10 & 11 Οκτωβρίου 2023).

Ο ΕΟΤ ήταν ο επίσημος χορηγός της εκδήλωσης υποδοχής κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, η οποία –όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής και ελληνικών γεύσεων με τους συμμετέχοντες ταξιδιωτικούς πράκτορες να έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε workshops για το ελληνικό ελαιόλαδο και τα ελληνικά κρασιά.

Το ATAS Conference 2023 είναι θεματικό συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν 218 εξειδικευμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, από την περιοχή του Λίβερπουλ, αλλά και ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο συμμετείχαν Travel counsellors, Travelsophers, Personal Travel Agents, πράκτορες τουρισμού πολυτέλειας (Luxury Holidays, Designer travel κ.λπ.) αλλά και εκπρόσωποι σημαντικών ταξιδιωτικών ομίλων, όπως οι Hays Travel και Barrhead Travel.

Το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας συμμετείχε στο ATAS Conference 2023 στο πλαίσιο της ενίσχυσης των επαφών με την βρετανική αγορά και πραγματοποίησε πλήθος επαγγελματικών επαφών με φορείς της βρετανικής αγοράς τουρισμού περιπέτειας παράλληλα.

Όπως σημειώνεται, το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι Βρετανοί ΤΟs ήταν μεγάλο και επικεντρώθηκε σε νέους προορισμούς που θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν στο πελατολόγιο τους, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου πραγματοποιήθηκε κλήρωση με έπαθλο ένα fam trip με στόχο τον outdoor τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου κατά την άνοιξη 2024. Νικήτρια της κλήρωσης αναδείχθηκε η Carol Shoesmith, Award Winning Personal Travel Expert του Designer Travel.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tourists_akropoli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές των τουριστικών αφίξεων το 2024

Το 2024 η Ελλάδα αναμένεται να ξεχωρίσει στην διεθνή τουριστική σκηνή με το βάρος ωστόσο να δίνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος και του αποτυπώματος στην οικονομία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό αναδεικνύεται η Τήνος

Κορυφαία ταξιδιωτικά μέσα σε Βρετανία και Αυστρία αναδεικνύουν τις ομορφιές του κυκλαδίτικου νησιού που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την πίτα του ελληνικού τουρισμού.
jet2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον από Βρετανία για την Κ. Μακεδονία

Σε συνάντηση που υπήρξε μεταξύ εκπροσώπων της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Jet2Holidays με ελληνικούς εκπροσώπους, επισημάνθηκε ότι η περιοχή προσφέρεται για όλα τα είδη παραδοσιακού και εναλλακτικού τουρισμού.
Alonissos-Tourism
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλόννησο ψηφίζουν οι Βρετανοί τουρίστες ως τον καλύτερο καταδυτικό προορισμό

Το νησί κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Diving Destinations λόγω του υποθαλάσσιου πλούτου της, των άριστων υπηρεσιών που παρέχουν τα καταδυτικά κέντρα του νησιού και του πρώτου υποβρύχιου μουσείου.