ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
revma
Φώτο: Shutterstock

Διψήφιες αυξήσεις στο ρεύμα τον Νοέμβριο μετά την άνοδο του φυσικού αερίου

Το βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ που αποτελεί τον οδηγό για την αγορά αυξήθηκε κατά 10%. Ποιες είναι οι τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι.

Μεγάλες αυξήσεις, σε διψήφια ποσοστά ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τις τιμές του ρεύματος τον Νοέμβριο, ενσωματώνοντας τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο που προκάλεσαν άνοδο στις χονδρικές τιμές του ρεύματος.

Σε 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται το τιμολόγιο της ΔΕΗ για το Νοέμβριο και είναι αυξημένο κατά 1,5 λεπτό ή 10% σε σχέση με την τιμή του Οκτωβρίου (15,5 λεπτά). Για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα, η τιμή διαμορφώνεται σε 18,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 16,7) και για το νυχτερινό ρεύμα σε 12,9 λεπτά, από 11,4. Η αύξηση αντανακλά την άνοδο των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας που οφείλεται με τη σειρά της στην αύξηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου σε επίπεδα πάνω από τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Η Protergia ανακοίνωσε χρέωση 22,54 λεπτά του ευρώ ανά kWh στο πρόγραμμα Οικιακό MVP Reward, αυξημένη κατά 21% έναντι του Οκτωβρίου. Με την έκπτωση συνέπειας, η τιμή της εταιρείας υποχωρεί στα 16,54 λεπτά του ευρώ. Στο πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value, η χρέωση είναι 16,54 λεπτά του ευρώ ανά kWh, με αύξηση 31%. Aκόμη η συγκεκριμένη εταιρεία λάνσαρε από τον Σεπτέμβριο ένα νέο προϊόν, το Protergia Οικιακό Value+, το οποίο για τον επόμενο μήνα θα έχει χρέωση 12,54 λεπτά ανά kWh, από 8,88 λεπτά τον Οκτώβριο.

Στο πρόγραμμα Elpedison Green Economy, η χρέωση της Elpedison είναι 17,5 λεπτά ανά kWh, από 13,5 λεπτά τον μήνα που διανύουμε. Ενισχυμένη είναι και η χρέωση στο πρόγραμμα Elpedison Economy, στα 21 λεπτά ανά kWh. Το νέο προϊόν της εταιρείας, το Elpedison Economy Plus, ανακοινώθηκε στα 12 λεπτά ανά kWh για τον επόμενο μήνα, από 8 λεπτά ανά kWh τον Οκτώβριο. 21,27 λεπτά ανά kWh θα είναι η χρέωση της Elpedison στο πρόγραμμα που προσφέρει έκπτωση συνέπειας (Συνέπεια Day), συνυπολογίζοντας το bonus εμπρόθεσμης εξόφλησης. Τον Οκτώβριο η χρέωση ήταν 17,17 λεπτά τον Οκτώβριο (αύξηση 24%).

Στο πρόγραμμα Simply Generous Home της ΗΡΩΝ, για τους νέους πελάτες και όσα νοικοκυριά δεν έχουν συμπληρώσει 6μηνο, η χρέωση θα είναι 13,95 λεπτά του ευρώ ανά kWh (από 13,32 λεπτά τον μήνα που διανύουμε). Για τους καταναλωτές που έχουν συμπληρώσει 6μηνο, η χρέωση διαμορφώνεται στα 13,18 λεπτά του ευρώ ανά kWh (έναντι 12,58 λεπτών). Η αύξηση αγγίζει το 5%, σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Στο πρόγραμμα Generous Home η ΗΡΩΝ ανήρτησε χρέωση 21,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 19,5 λεπτά τον Οκτώβριο. Ο τιμοκατάλογος του συγκεκριμένου προγράμματος με την έκπτωση συνέπειας 20% είναι 17,12 λεπτά ανά kWh, από 15,6 λεπτά τον μήνα που διανύουμε (αύξηση 10%). Όποιος καταναλωτής συμπλήρωσε 9 μήνες στο πρόγραμμα, έχει έκπτωση αυξημένη στο 25%, με τη χρέωση να διαμορφώνεται επομένως χαμηλότερα, στα 16,05 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 14,63 λεπτά τον Οκτώβριο).

Επίσης, η εταιρεία διαθέτει εδώ και λίγους μήνες το νέο πρόγραμμα Generous Guarantee Home, που συνδυάζει εξασφάλιση ανώτατης τιμής Guarantee (0,170 €/kWh) και έκπτωση συνέπειας, η οποία αυξάνεται όσο παραμένει ο πελάτης στο πρόγραμμα. Προσφέρεται και τον Νοέμβριο στα 8,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα (όσο και τον μήνα που διανύουμε), με ενσωματωμένη 10% έκπτωση συνέπειας. Mε τη συμπλήρωση 6 μηνών παραμονής στο πρόγραμμα, η έκπτωση συνέπειας ανεβαίνει στο 15% με αποτέλεσμα η τιμή να διαμορφώνεται στα 8,08 λεπτά ανά κιλοβατώρα, όσο είναι και τον Οκτώβριο.

Η χρέωση της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στο πρόγραμμα Μaxi Free+ θα είναι 13,9 λεπτά ανά KWh, από 12,4 λεπτά τον Οκτώβριο. Η χρέωση αποκλιμακώνεται στα 10,4 λεπτά ανά KWh (έναντι 9,3 λεπτών τον προηγούμενο μήνα) συνυπολογίζοντας και την έκπτωση συνέπειας.

Η χρέωση της ΖeniΘ στο βασικό της πρόγραμμα (Power Home Basic) διαμορφώνεται στα 23,3 λεπτά ανά kWh τον επόμενο μήνα, για τις πρώτες 270 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Το τιμολόγιο της εταιρείας για τον Οκτώβριο ήταν 18,8 λεπτά. Για μηνιαία κατανάλωση πάνω 270 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 24,3 λεπτά ανά kWh, από 19,8 λεπτά. Στο πρόγραμμα Power Home Now ανακοινώθηκε χρέωση 9,9 λεπτών ανά kWh, αποτελώντας ένα από τα ελάχιστα τιμολόγια που μειώνονται τον Νοέμβριο. Τον Οκτώβριο η τιμή του ήταν 14 λεπτά του ευρώ.

Αυξημένο σε σχέση με τον Οκτώβριο είναι το πρόγραμμα On Time της NRG, στο οποίο η αρχική χρέωση διαμορφώνεται στα 20,6 λεπτά ανά kWh, από 17,5 λεπτά ανά kWh τον μήνα που διανύουμε (+18%). Με την έκπτωση 10%, η χρέωση ελαττώνεται στα 18,54 λεπτά ανά kWh, από 15,75 λεπτά. Να σημειωθεί ότι στους πρώτους δύο μήνες σύμβασης η έκπτωση συνέπειας είναι 30%.

Η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει ένα νέο πρόγραμμα, το OnTime+, το οποίο συγκαταλέγεται επίσης στα λιγοστά τιμολόγια που μειώνονται τον Νοέμβριο. Η χρέωση για τον επόμενο μήνα είναι 11,7 λεπτά ανά kWh (από 14,5 λεπτά ανά kWh) και με την έκπτωση 10% διαμορφώνεται σε 10,53 λεπτά ανά kWh (από 13,05 λεπτά). 16,5 λεπτά ανά kWh είναι η χρέωση της ΕΛΙΝ τον Νοέμβριο στο πρόγραμμα Power On! Home Bonus- (με την εκπτ. συνέπειας), με άνοδο κατά 29% σε σχέση με τον μήνα που διανύουμε (12,8 λεπτά ανά kWh).

Στα 16,54 λεπτά ανά kWh είναι η χρέωση της Watt & Volt στο πρόγραμμα Reward (συνυπολογίζοντας την έκπτωση συνέπειας), αυξημένη κατά 31% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Το τιμολόγιο W+V Value+ της εταιρείας έχει χρέωση 12,54 λεπτά ανά kWh, από 8,88 λεπτά τον μήνα που διανύουμε (αύξηση 41%).

H Volton, ανακοίνωσε το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος για το Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, οι χρεώσεις διαμορφώνονται σύμφωνα με τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας μείωση για τον επόμενο μήνα. Η τελική χρέωση στο πρόγραμμα Volton Energy Free διαμορφώνεται στα 0,0849 € ανά κιλοβατώρα, με έκπτωση συνέπειας 20% (στα 0,1061 € χωρίς την έκπτωση συνέπειας).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προτάσεις των προμηθευτών για τα νέα τιμολόγια ρεύματος από 1η Οκτωβρίου

Η διαβούλευση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αφορά το πλαίσιο που θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου οπότε θα λήξουν τα έκτακτα μέτρα παρέμβασης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΔΕΗ Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, άγονος ο διαγωνισμός της ΡΑΕ

Καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον στον σχετικό διαγωνισμό της ΡΑΕ. Στον πάροχο με το μεγαλύτερο μερίδιο πελατών περνάει η υπηρεσία Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Στις 6/7 η εκδίκαση της αγωγής για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Ο Άρειος Πάγος οργανώνει ακρόαση όλων των φορέων που έχουν προσφύγει αλλά και των παρόχων προκειμένου να αποφανθεί αν θα διεξαχθεί πιλοτική δίκη για την υπόθεση, που έχει αιτηθεί η ΔΕΗ.
Revma, Reuma, Timologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγωγή κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής κατέθεσε η ΕΚΠΟΙΖΩ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΚΠΟΙΖΩ, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής η χρέωση προμήθειας υπολογίζεται με βάση μία πολύπλοκη και δυσνόητη μεθοδολογία, ενώ αποκρύπτει κρίσιμα στοιχεία για τον υπολογισμό και τον έλεγχο των χρεώσεων.
energeia-reuma-blackout
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τεχνικοί ΔΕΗ: Έχουμε πάρει 26.500 εντολές διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος ξεπερνούν σε ύψος ένα μισθό ή μια σύνταξη και μετά όσους διακανονισμούς και να κάνει ο καταναλωτής είναι αδύνατον να τους πληρώσει, είπε ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.