ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

H προσέλκυση ισπανικών επενδύσεων στην Ελλάδα στο επίκεντρο ημερίδας

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία 70 προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι σημαντικών ισπανικών επιχειρηματικών ομίλων αλλά και θεσμικών φορέων.

Ημερίδα με στόχο την προσέλκυση ισπανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και το Γραφείο ΟΕΥ Πρεσβείας Μαδρίτης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαδρίτης και το Ισπανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η ημερίδα διοργανώθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαδρίτης (Cámara Madrid) στις 17 Οκτωβρίου 2023, παρουσία 70 προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι σημαντικών ισπανικών επιχειρηματικών ομίλων αλλά και θεσμικών φορέων.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Eva Serrano, ενώ ακολούθησε μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του Έλληνα Πρέσβη, κ. Ηλία Φωτόπουλου, καθώς και σύντομος χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ισπανο-Ελληνικού Επιμελητηρίου κ. Ανδρέα Παππά. Στη συνέχεια ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' και Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης, κ. Παντελής Γκάσιος, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας, των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων, καθώς και των προοπτικών περαιτέρω ενδυνάμωσής τους.

Εκ μέρους της Enterprise Greece, η Διευθύντρια Προσέλκυσης Επενδύσεων σε Τουρισμό, Ακίνητα και Δημιουργικές Βιομηχανίες, κα Χίλντα Αλυσανδράτου και ο Διευθυντής Προσέλκυσης Επενδύσεων σε Ενέργεια, Περιβάλλον και Υπηρεσίες, κ. Νίκος Στάμου, παρουσίασαν τις επενδυτικές ευκαιρίες που εμφανίζει η Ελλάδα σε τουριστικές υποδομές, αλλά και στη μεγάλη ροή επενδύσεων που υπάρχει στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ενεργειακών υποδομών και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. 

Το λόγο τέλος πήρε ο Διευθυντής της Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Σέργης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο ΣΔΙΤ και στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα σε έργα με σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και κυρίως έργα υποδομών.

Θετικές αναφορές στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας αλλά και στον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η Enterprise Greece ως "one-stop-shop" των ελληνικών κρατικών φορέων, έκαναν οι εκπρόσωποι δύο ισπανικών ομίλων με επιτυχή επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον κ. Luis Picas Asmarats, Διευθυντή Επενδύσεων του Ομίλου Hotel Investment Partners (με επενδύσεις σε ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο) και τον κ. Carlos Piñar Celestino, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Elmya S.A. (με επενδύσεις σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ στην Ελλάδα).

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά τις παρουσιάσεις, οι εκπρόσωποι επτά σημαντικών ισπανικών επιχειρηματικών ομίλων/ φορέων, συμμετείχαν σε επαφές δικτύωσης (b2b συναντήσεις) με τους εκπροσώπους της Enterprise Greece, του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Πρόκληση η ανάδειξη της καινοτομίας σε πυλώνα ανάπτυξης

«Μόνο η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ έχει φιλοξενήσει πάνω από 450 αξιόλογες επιχειρηματικές ομάδες, παρέχοντας στέγη, αλλά και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για την υλοποίηση των σχεδίων τους» είπε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία ΕΒΕΑ με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης επιβεβαιώνει την κοινή μας βούληση για την περαιτέρω προώθηση των οικονομικών μας δεσμών» ανέφερε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.
Euros, Money, xrhmata,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δράση για ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου

Ελληνο-Αιγυπτιακή επιχειρηματική συνάντηση, την 1η Ιουνίου διοργανώνει το Αραβο-Ελληνικό επιμελητήριο. Στόχος η σύσφιξη των εμπορικών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας στον τομέα της ναυτιλίας

Στόχος της συνεργασίας είναι η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε., αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών και πολιτικών που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας και την προώθηση της πράσινης ναυτιλίας.