ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Πιερρακάκης: Η βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ είναι προτεραιότητα

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία φωτίζει τις προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε, για τους συμπολίτες μας με αναπηρία» επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Μαθητές κάθε ηλικίας, οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες των οποίων αποτύπωσαν το «Όλοι ίσοι», όπως ήταν ο τίτλος της συζήτησης, υποδέχτηκε στο ΥΠΑΙΘΑ ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στη συνέχεια μίλησε στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ για τη στρατηγική και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επιβεβαιώνοντας απολύτως ότι τα δικαιώματά τους είναι αδιαπραγμάτευτα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

«Υποδεχτήκαμε στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μαθήτριες και μαθητές κάθε ηλικίας, που μέσα από τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες αποτύπωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε "όλοι ίσοι", όπως ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης για τη συμπερίληψη των μαθητών με αναπηρία.

Στη συνέχεια, στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP, συζητήσαμε για την Εθνική Στρατηγική για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Η βελτίωση κάθε πτυχής της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με αναπηρία αποτελεί προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία φωτίζει τις προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε, για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Όλα τα υπουργεία εργαζόμαστε για να καθιερώσουμε κουλτούρα συμπερίληψης και προσβασιμότητας σε όλες τις κρατικές λειτουργίες και υπηρεσίες» επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Το νομοσχέδιο θα κριθεί στο πλαίσιο της διάκρισης των εξουσιών

«Συζητάμε το ίδιο θέμα, 50 χρόνια. Η χώρα πρέπει να τεθεί σε κίνηση», είπε ο κ. Πιερρακάκης για το νομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στο μισό το κόστος ίδρυσης μη κρατικού πανεπιστημίου

«Μειώνεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ το κόστος ίδρυσης για περιοχές εντός Αττικής και Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, τονίζοντας πως «αυτό είναι ένα βασικό κίνητρο για να στηρίξουμε προσπάθειες ίδρυσης και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συστήθηκε επιτροπή Στρατηγικής για τη βία και παραβατικότητα των ανηλίκων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη εργασίας με τα μέλη της επιτροπής, κατά την οποία έγινε μία πρώτη συζήτηση σχετικά με το υφιστάμενο πλαίσιο και τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής.
Kiriakos Pierrakakis, Kyriakos Pierrakakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Πολύ αυστηρά τα κριτήρια εισαγωγής σε μη κρατικά ΑΕΙ

Σε συνέντευξή του ο υπ. Παιδείας υποστήριξε ότι «εάν κάποιος δεν μπορεί να μπει στα τμήματα του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου, δεν θα μπορεί να εισέλθει και στο μη κρατικό πανεπιστήμιο».