ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
Ο Νίκος Δένδιας σε συνεδρίαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δένδιας: Θετικά δεκτή η προσφορά της Ελλάδας για την επιχείρηση «Ασπίδες»

«Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση "ΑΣΠΙΔΕΣ" στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσα τους ομολόγους μου ότι η Ελλάδα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση» ανέφερε ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 «Θετικά δεκτή» έγινε η προσφορά της Ελλάδας να προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου συμβουλίου υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., σήμερα στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα "Χ", ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει τα εξής:

«Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση "ΑΣΠΙΔΕΣ" στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσα τους ομολόγους μου ότι η Ελλάδα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη Διοίκηση της Επιχείρησης. Η προσφορά μας έγινε θετικά δεκτή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας σε αεροπορική βάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας στον Έβρο το Μεγάλο Σάββατο και ανήμερα του Πάσχα

Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας επισκέφθηκε τον Έβρο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, όπου αντάλλαξε ευχές με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο «126», μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τοπικούς φορείς.
Νίκος Δένδιας σε αεροπορική βάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας στον Έβρο το Μεγάλο Σάββατο και ανήμερα του Πάσχα

Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας επισκέφθηκε τον Έβρο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, όπου αντάλλαξε ευχές με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο «126», μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τοπικούς φορείς.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συμφωνία με Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για 40 στρατόπεδα

Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και ΕΤΕπ για τεχνική βοήθεια και έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 40 στρατόπεδα. Το πρόγραμμα στοχεύει σε μείωση κόστους και ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας των υποδομών.
Συμφωνία πράσινης ενέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία για ενεργειακή αναβάθμιση στρατοπέδων με εξοικονόμηση €17,2 εκ.

Ο Ν. Δένδιας υπέγραψε συμφωνία με την ΕΤΕπ για την ενεργειακή αναβάθμιση 40 στρατοπέδων, μειώνοντας την κατανάλωση κατά 50% και το ετήσιο κόστος κατά 17,2 εκ. ευρώ, με μικρή ή μηδενική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Πρόοδος σε σταθμούς UAV και αξιοποίηση 3D εκτύπωσης

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το 306 Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών Αχαρνών και σημείωσε τη σημαντική πρόοδο σε μη επανδρωμένα αεροχήματα και τρισδιάστατη εκτύπωση, μιλώντας για μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Υπογράφει σύμβαση με την ΕΤΕπ για ενεργειακή αναβάθμιση

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας υπογράφει σήμερα προγραμματική σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης στρατοπέδων, παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΤΕπ Ιωάννη Τσακίρη.