ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Nikos Androulakis, PASOK, KINAL
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα όραμα για τον πρωτογενή τομέα

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν οι αγροτικές εκτάσεις που καλλιεργούνται κατά 25% και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε εμπορικό έλλειμμα, ενώ θα μπορούσε ο πρωτογενής τομέας να καλύψει όλες τις ανάγκες».

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα όραμα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Κάνει απλά διαχείριση πολιτικού κόστους, μόλις τα τρακτέρ βγούνε στους δρόμους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO. Επισήμανε ότι στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν οι αγροτικές εκτάσεις που καλλιεργούνται κατά 25% και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε εμπορικό έλλειμμα, ενώ θα μπορούσε ο πρωτογενής τομέας να καλύψει όλες τις ανάγκες».

Όπως ανέφερε, αυξήθηκε κατά 25% το κόστος αγροτικής παραγωγής, που αφορά κυρίως την ενέργεια, και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για τη συγκράτησή του, «μόνο μικροδιαχείριση». «Είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης ότι θα μειωθεί 10% το τιμολόγιο στο ρεύμα για τους θερινούς μήνες. Δεν χρειάζονται ενέργεια τους υπόλοιπους μήνες τα θερμοκήπια; Είπε επίσης, ότι μέχρι τον Απρίλιο θα πληρωθούν οι άμεσες ενισχύσεις, που έπρεπε όμως να είχαν πληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο. Απαντήσεις μόνο όταν τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει όραμα για έναν πρωτογενή τομέα με εξωστρέφεια, που θα δώσει αξιοπρέπεια και προοπτική σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές για να μείνουν στον τόπο τους και να παραγάγουν. Στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ανάπλαση της ΔΕΘ και επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα κάνει τη Θεσσαλονίκη πόλη βιώσιμη και φιλική.

Μίλησε για ήπιες υποδομές που θα αφορούν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ σημείωσε ότι «είναι αδιανόητο αυτή η πολύ μεγάλη συζήτηση, μια μεγάλη επένδυση που θα κάνει ο ελληνικός λαός για να αναβαθμίσει την πόλη, να γίνει ένα επιχειρηματικό πλάνο, εγχώριων ή εξωχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, τόνισε στη συνάντηση ότι οι αγρότες αγαπάνε την Agrotica, η οποία αποτελεί και ένα φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως θα είναι μία πολύ καλή έκθεση με κριτήριο την επισκεψιμότητα. Στο μεγάλο όφελος και της Θεσσαλονίκης από τη διοργάνωση της Agrotica αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογραμμίζοντας ότι η έκθεση συγκαταλέγεται στις καλύτερες του είδους της πανευρωπαϊκά. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ανδρουλάκης συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε τα περίπτερα της Agrotica

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η δεξιά στοχοποιεί τον αρχηγό της δημοκρατικής παράταξης

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατήγγειλε στο ΕΡΤnews οργανωμένη σπίλωση του Ν. Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για λάσπη και συκοφαντίες, και χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες κυβέρνησης και υπουργών σχετικά με ενοίκια και λογαριασμούς εξωτερικού.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μαρινάκης παραδέχθηκε κυβερνητική εμπλοκή στη στοχοποίηση

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για στοχοποίηση του Ν. Ανδρουλάκη ως αντίποινα για τη δράση του υπέρ της διαφάνειας. Θέτει ερωτήματα στον κ. Μαρινάκη για λογαριασμούς και συμβάσεις βουλευτών, ενώ ειρωνεύεται εκδήλωση για τα fake news.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Θέτουμε πολιτικά και ηθικά ερωτήματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα νομιμότητας για τον Ανδρουλάκη, αλλά θέτει ηθικά ερωτήματα λόγω των ποσών που εισέπραξε, επισημαίνοντας την αντίφαση με τη ρητορική του ΠΑΣΟΚ.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης σε Ανδρουλάκη: «Αλά καρτ» τα διεθνή στοιχεία, τοξικός ο ανταγωνισμός σας με Τσίπρα

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για την οικονομία και τονίζοντας τον ανταγωνισμό Ανδρουλάκη-Τσίπρα για τη δεύτερη θέση ως «μικρό πολιτικό έπαθλο».
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Αποτύχατε στην ακρίβεια, το ΠΑΣΟΚ ανοίγει νέα σελίδα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ ως εναλλακτική με πολιτική υπέρ εργαζομένων και αντιμετώπιση της ασυδοσίας των ολιγοπωλίων.