ΓΔ: 1382.65 -1.28% Τζίρος: 91.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:01:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μ. Κατρίνης: Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως πρέπει να υπάρξουν ρεαλιστικές προτάσεις για θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ενώ έκανε λόγο και για την εμπορευματοποίηση της Παιδείας.

Οι εσωκομματικές έριδες στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν την κοινωνία σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη που υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια αξιόπιστη, αποτελεσματική και εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ-1, ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει αξιόπιστες και ρεαλιστικές προτάσεις για θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ενώ έστρεψε τα βέλη του προς την κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων σημειώνοντας πως δημιουργείται ένα υβριδικό μοντέλο εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

Όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη κοινωνική ανάγκη για μία αξιόπιστη, αποτελεσματική και εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Την ανάγκη αυτή δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που  το αντιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν στην κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ, μέσα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θέλει να επιβεβαιώσει την ανάδειξή του από τους πολίτες στο βασικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και στην θέση της ουσιαστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει ανάγκη ο τόπος.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει αξιόπιστες και ρεαλιστικές προτάσεις για την ακρίβεια, για τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος, για τους αγρότες, το στεγαστικό πρόβλημα, αλλά και για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες».

Αναφορικά με την εγκαθίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα ο κ. Κατρίνης ανέφερε πως «η κυβέρνηση με το δόγμα της δήθεν απελευθέρωσης της παιδείας θέλει να δημιουργήσει ένα υβριδικό μοντέλο εμπορευματοποίησης της Παιδείας,  ένα μοντέλο που το βρίσκουμε κυρίως στις αραβικές χώρες και με την επίκληση του επιχειρήματος να μην πάνε τα παιδιά μας στο εξωτερικό.  Αυτό προτάσσει η κυβέρνηση  και αυτή είναι η εκπαιδευτική πολιτική του δήθεν μεταρρυθμιστή κ. Μητσοτάκη. Για τη στήριξη και την ενίσχυση  της δημόσιας παιδείας δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Χαρίτσης: Φτιάχνουμε το μεγάλο, ευρύχωρο, ανοιχτό σπίτι της Αριστεράς

«Η Νέα Αριστερά δημιουργήθηκε για να ενώσει, να ανανεώσει, να διατυπώσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό πρόγραμμα με συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους για τη χώρα που θέλουν οι πολίτες της» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη γνωμοδότηση Ισ. Ντογιάκου

Αναρμόδια πλέον η ΑΔΑΕ για την ενημέρωση σχετικά με παρακολουθήσεις, γνωμοδότησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Παραβιάζεται η ανεξαρτησία της Αρχής, είπε ο επικεφαλής της Χρ. Ράμμος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στα χέρια ιδιωτών όλη η διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δημιουργεί μια εισπρακτική Ανώνυμη Εταιρεία που θα λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια και την "προικίζει", επιπλέον, με κεφάλαιο και προσωπικό» αναφέρεται στη δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.