ΓΔ: 1408.57 -2.08% Τζίρος: 93.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:32:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Menelaos Myrillas/ SOOC

Μ. Συρρεγέλα: Οι επενδύσεις στη Θράκη μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε επίσης πως στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα πανεπιστημία προβλέπεται και η ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με συγχώνευση.

Στο πλαίσιο περιοδειών που πραγματοποίει σε όλη την Ελλάδα, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα βρέθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στην ΠΕ Ροδόπης.

 Συγκεκριμένα, συμμετείχε σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα Α.Ε.Ι. λέγοντας πως σε αυτό προβλέπεται και η ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με συγχώνευση, μετονομασία και ίδρυση νέων τμημάτων, ενώ επίσης ανέφερε πως θα ενταχθούν σε αυτό και τμήματα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

 Αργότερα, η κα Συρεγγέλα μίλησε στην κοπή βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Ροδόπης, όπου αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Γιάννη Τζαμπάζη, αναφέρθηκε συνολικά στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έκανε, επίσης, λόγο για τα έργα και τις επενδύσεις που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή είτε μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας είτε μέσω ΣΔΙΤ, αναφέροντας ενδεικτικά: την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου, την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση Κέντρων Υγείας, το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, την ανακαίνιση χώρων στο Γ.Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» κ.ά.

 Επιπρόσθετα, η γραμματέας μίλησε για τις επικείμενες ευρωεκλογές, λέγοντας πως «πρέπει να δώσουμε στην Νέα Δημοκρατία μία ακόμα μεγάλη νίκη» και πρόσθεσε πως «χρειαζόμαστε στην Ευρώπη μια εθνική αντιπροσωπεία που θα μας κάνει υπερήφανες και υπερήφανους».

 Παρόντες στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ ήταν επίσης ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Akis Skertsos, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Η ψήφος πρέπει να είναι πατριωτική αλλά και ευρωπαϊκή

Ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη πενταετία και εξέφρασε την πεποίθηση πως πρέπει να κινητοποιηθούν οι πολίτες εν όψει των ευρωεκλογών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η πολιτική σταθερότητα στο επίκεντρο των ευρωεκλογών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η κυβέρνηση θα αξιολογηθεί στο τέλος της τετραετίας στις επόμενες εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 20276, ωστόσο οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν είναι αψήφιστη και επιπόλαιη

Ο πρωθυπουργός δηλώνει δικαιωμένος για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές, «γιατί αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις, τις οποίες εμείς ψηφίσαμε και τα υπομνήματα που καταθέσαμε» όπως γράφει.