ΓΔ: 1410.87 0.22% Τζίρος: 0.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:33:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γ. Πατούλης: Βάζουμε τέλος στην απραξία

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, οι οποίοι πραγματοποιούν υπερωρίες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης 100 χιλιάδων αδειών οδήγησης που εκκρεμούν εδώ και 1,5 περίπου χρόνο.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη σήμερα Κυριακή στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και ενημέρωσή του για την υλοποίηση του σχεδίου επιτάχυνσης έκδοσης των 100 χιλιάδων αδειών οδήγησης

Γ. Πατούλης: «Βάζουμε τέλος στην απραξία - Μαζί με τους εργαζόμενους μας ενεργοποιούμε το σχέδιο επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν 100 χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν λάβει τις άδειες οδήγησής τους»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, οι οποίοι πραγματοποιούν υπερωρίες και εργάζονται ακόμα και Σαββατοκύριακα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης 100 χιλιάδων αδειών οδήγησης που εκκρεμούν εδώ και 1,5 περίπου χρόνο.

Ο Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών στη Λ. Μεσογείων και στη Διεύθυνση Μεταφορών του Δ. Τομέα, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη θετική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του να εργαστούν πέραν του κανονικού ωραρίου προκειμένου να μπει οριστικά ένα τέλος στην ταλαιπωρία 100 πολιτών και επισήμανε ότι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι ζήτημα προτεραιότητας του.

Ενημερώθηκε από το Γενικό Διευθυντή Ηλία Δόλγυρα για τις διαδικασίες που έχουν ενεργοποιηθεί με κεντρικό στόχο την έκδοση των αδειών εντός τριών μηνών. Μεταξύ άλλων 19.660 άδειες αφορούν απώλειες και ανανεώσεις, 30.600 είναι για νέους οδηγούς – αναβάθμιση κατηγορίας και 49.000 είναι για πολίτες άνω των 74 ετών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την επίσκεψή του στις Διευθύνσεις Μεταφορών επισήμανε:

«Έπειτα από 18 μήνες απραξίας, βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας.Μαζί με τους εργαζόμενούς μας, οι οποίοι απασχολούνται υπερωριακά και τις Κυριακές, δεσμευόμαστε πως 100.000 διπλώματα οδήγησης που είχαν μείνει μπλοκαρισμένα θα έχουν εκδοθεί εντός των επόμενων τριών μηνών. Είναι απαράδεκτο νέοι άνθρωποι, αλλά και επαγγελματίες που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν το δίπλωμά τους για να βρουν δουλειά να βρίσκονται όμηροι τέτοιου είδους καταστάσεων. Η σημερινή μου παρουσία στις υπηρεσίες της Περιφέρειας υποδηλώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική μας βούληση να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους που με αυταπάρνηση εργάζονται για το στόχο αυτό».

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε και το Δυτικό Τομέα στο Περιστέρι, όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Λεωτσάκο ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση Μεταφορών για τους ρυθμούς υλοποίησης του σχεδίου. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου εργάστηκαν οι υπάλληλοι σε τρεις διευθύνσεις της Περιφέρειας, ενώ από την επόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα εργαστούν οι υπάλληλοι όλων των διευθύνσεων προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα τμήματα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πατούλης: Να βγάλουμε την Αττική από την αδράνεια

Απονεμήθηκε στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη τιμητική πλακέτα για τις δράσεις και την προσφορά του στο επιχειρείν και ο ίδιος σημείωσε πως απαιτείται σκληρή δουλειά για να επιστρέψει το επιχειρείν στην Αττική.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χαρδαλιάς: Θεμελιώνουμε τους όρους για μία νέα Χάρτα Αυτοδιοίκησης

«Έχοντας εξασφαλίσει τα υψηλότερα κονδύλια στην ιστορία του θεσμού, ο ρόλος των 13 επιτροπών είναι κρίσιμος, αλλά και ουσιαστικός, για το σύγχρονο μοντέλο της αποκεντρωμένης διακυβέρνησης που θέλουμε» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
Xardalias-Nikos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Να περάσουμε σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του κράτους

Αναλύοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό του για την επόμενη πενταετία, ο κ. Χαρδαλιάς επικεντρώθηκε στη «μητροπολιτικότητα» της Περιφέρειας Αττικής ως βάση για τη θέσπιση ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων και την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων πόρων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Rebranding στον τουρισμό του νομού Αττικής σχεδιάζει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο περιφερειάρχης, έχει εκπονήσει έναν ολιστικό στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάδειξή της σε κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο είναι οι βασικοί άξονες του νέου σχεδιασμού για την επόμενη πενταετία.
Apostolos Tzitzikostas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Προτάσεις στη κυβέρνηση για το θέμα του flyover

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι η Περιφέρεια δεν είχε ενημέρωση μέχρι το περασμένο καλοκαίρι για το θέμα, η τοπική κοινωνία ήταν στο απόλυτο σκοτάδι ενώ στην πρώτη σύσκεψη που έγινε, ο ίδιος ζήτησε το έργο να μην ξεκινήσει αν δεν έχει πρώτα ξεκινήσει το Μετρό.