ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:24
Φώτο: ΑΠΕ

Στη Θεολογική Σχολή Χάλκης η Ν. Κεραμέως

Τη Θεολογική Σχολής Χάλκης επισκέφτηκε η υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία.

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όπου ξεναγήθηκε, από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο.

Η κ Κεραμέως είχε μια τυχαία συνάντηση με μαθητές του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου, οι οποίοι πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή, με τους οποίους κάθισε στα έδρανα της Σχολής.

«Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης σήμερα, μας υποδέχθηκε εγκάρδια και μας ξενάγησε στους χώρους της Σχολής, που παραμένει κλειστή τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, και της ιστορικής βιβλιοθήκης, που φιλοξενεί περισσότερα από 46.000 βιβλία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος. Ευτυχής συγκυρία η τυχαία συνάντηση με μαθητές του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου, που γέμισαν ξανά ζωή τις αίθουσες της Σχολής», αναφέρει, σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα η κ Κεραμέως.

Χθες η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής της στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε το Ζάππειο, το Ζωγράφειο και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Επιτροπή ενέκρινε τη διμερή συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για εκπαίδευση

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για τη συνεργασία Ελλάδας–Τουρκίας στην επαγγελματική εκπαίδευση, με ΝΔ υπέρ και τα υπόλοιπα κόμματα να διατηρούν επιφυλάξεις για την Ολομέλεια.
Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Γ. Τεκίν: Σημαντική η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

«Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό για τη διεθνή ισχύ της Τουρκίας και νομίζω ότι θα είναι σωστό από την άποψη των δημοκρατικών αρχών και του κοσμικού κράτους» είπε ο Τούρκος υπουργός Παιδείας.
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Τι απαντά το Υπ. Δικαιοσύνης στην απόφαση του ΕΔΔΑ για Καβάλα

Η Τουρκία κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για μεροληψία στην απόφαση Καβάλα, με το Υπ. Δικαιοσύνης να κάνει λόγο για υπέρβαση αρμοδιοτήτων και να εξετάζει τη σχέση της με τη Σύμβαση Δικαιωμάτων.
Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν για την απελευθέρωση Καβαλά

Ο Μ. Κεφαλογιάννης ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα ώστε η Τουρκία να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΕΔΔΑ για άμεση απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά και να του καταβάλει αποζημίωση άνω των 110.000 ευρώ.
Κελί φυλακής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Τουρκία εκδίδεται 39χρονος - Ερευνάται φωτιά στο κελί του στα Διαβατά

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ενέκρινε την έκδοση 39χρονου Τούρκου, ο οποίος καταγγέλλει πολιτική δίωξη λόγω κουρδικής καταγωγής. Η φωτιά στο κελί του οδήγησε σε έρευνα, ενώ το αίτημά του για άσυλο είχε απορριφθεί.