ΓΔ: 1483.28 -0.87% Τζίρος: 85.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:07:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Χρυσοχοίδης: Στη μη απόδοσης ευθυνών βρίσκουν χώρο θεωρίες συνωμοσίας

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέκρουσε τις αιτιάσεις περί συγκάλυψης: «Υπάρχει κανείς που το ισχυρίζεται αυτό σοβαρά και τεκμηριωμένα, με αποδείξεις, με στοιχεία;» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Έωλη και προσχηματική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία κομμάτων της αντιπολίτευσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, τοποθετούμενος επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης: Δεν τεκμηριώνεται και δεν προσφέρει τίποτα, ούτε στο πολιτικό κλίμα ούτε κυρίως στην διαλεύκανση του ειδικού θέματος που επικαλείται, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αφού σημείωσε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να απαλύνει τα συναισθήματα των συγγενών των θυμάτων είναι ο δρόμος της κατανομής ευθυνών όπου υπάρχουν, ο δρόμος της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της ανάληψης της ευθύνης εκεί που υπάρχει, επισήμανε ότι «ένα χρόνο μετά, οι ευθύνες είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η δικαιοσύνη δεν έχει μιλήσει ακόμα. Και πάνω σε αυτό το κενό της μη απόδοσης ευθυνών, βρίσκουν χώρο τελικά η κάθε λογής θεωρίες συνωμοσίας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέκρουσε τις αιτιάσεις περί συγκάλυψης: «Υπάρχει κανείς που το ισχυρίζεται αυτό σοβαρά και τεκμηριωμένα, με αποδείξεις, με στοιχεία; [..] Έχουμε ήδη 33 κατηγορούμενους. (Υπάρχει) εφέτης - ανακριτής, Ευρωπαίος Εισαγγελέας, δύο πραγματογνώμονες, ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να στοιχειοθετήσει τελικώς, επιχείρημα παρεμπόδισης ή συγκάλυψη;» Σύμφωνα με τον υπουργό, μπορεί κάποιος να το ισχυριστεί αλλά όχι να το τεκμηριώσει. Απλώς γιατί δεν ισχύει. Δεν γίνεται, ανεξάρτητα από τις προθέσεις μίας κυβέρνησης. Το ξέρει και η αντιπολίτευση αυτό» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, ως υπουργός της κυβέρνησης και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΑΣ, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι «η Ελληνική Αστυνομία ετέθη από την πρώτη στιγμή στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, των δικαστικών αρχών, και θα συνεχίσει να το πράττει μέχρι τέλους. Μέχρι να μιλήσει οριστικά και αμετάκλητα η Δικαιοσύνη. Και για το σύνολο αυτής της τραγωδίας και για κάθε πτυχή και ερωτηματικό που έχει έρθει και πρέπει να απαντηθεί».

Όσο για το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, είπε ότι η χώρα μας λαμβάνει βαθμό 9 στα 10 στο δείκτη Δημοκρατίας του Εκόνομιστ καθώς και ότι «δεν είναι δυνατόν, η πολιτική εμπάθεια να συνδυάζεται με την παχυλή άγνοια και να υπονομεύει την ίδια την χώρα και τους θεσμούς της».

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Εκλογές με παρατηρητές; Πενήντα χρόνια είμαστε εδώ, όλοι μαζί. Τη φτιάξαμε όλοι μαζί και την παλέψαμε όλοι μαζί την Δημοκρατία μας. Και αυτό θέλει πρόταση μορφής.. Όχι η "μονταζιέρα" την οποία επικαλείται. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει το ψεύδος και η παραχάραξη των γεγονότων, η ατιμωρησία των πραγματικών υπευθύνων μόνο και μόνο γιατί κάποιοι φαντάζονται ότι μπορεί να κάνουν πολιτική καριέρα στις πλάτες του λαού και των συμφερόντων του. Να το ξεχάσουν αυτό» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 17.000 αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν στην ενδοοικογενειακή βία

«Προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό. Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό, υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Απόφαση για την έξοδο και επανείσοδο στην Ελλάδα αλλοδαπών

Σημειώνεται ότι, από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης εξαιρούνται οι κάτοχοι ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, η οποία τους χορηγήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του Ν.5038/2023.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: 225 αστυνομικοί ενισχύουν τις υπηρεσίες της Θεσσαλονίκη

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «σκοπός μας είναι να ξαναφέρουμε την Αστυνομία κοντά στους πολίτες, να δημιουργήσουμε μία ασφαλή πόλη, να αισθάνονται οι πολίτες την Αστυνομία κοντά τους».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείνει τα γήπεδα η κυβέρνηση, αγώνες χωρίς θεατές για δύο μήνες

Το μέτρο θα ισχύσει έως και τις 12 Φεβρουαρίου του 2024, όπου και θα επαναξιολογηθεί, ενώ η πρώτη σχετική απόφαση αφορά τον αγώνα Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα, το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».