ΓΔ: 890.57 -0.30% Τζίρος: 29.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:45:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

«Πυρά» Αχτσιόγλου εναντίον του Γιάννη Βρούτση για το νέο ασφαλιστικό

Για «εμπαιγμό» προς την κοινωνία κατηγορεί η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση με αφορμή το νέο ασφαλιστικό το οποίο πρόκειται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Η Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι εμπαίζει την κοινωνία, με αφορμή τις δηλώσεις του για το νέο ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε φιλικό προς την κοινωνία.

«Με νεότερο επικοινωνιακό του χτύπημα ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζει έντονα κοινωνικό ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο από το οποίο επιβαρύνονται οι 9 στους 10 επαγγελματίες και χάνουν οι 9 στους 10 συνταξιούχους», αναφέρει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι ο υπουργός «έκανε ένα βήμα ακόμη στην επικοινωνιακή του τακτική λανσάροντας ως νέες κοινωνικές ρυθμίσεις αυτές που ο ίδιος κατήργησε και μετά την κατακραυγή επαναφέρει σε ισχύ».

Επ' αυτού η κ. Αχτσιόγλου αναφέρεται στις μειωμένες εισφορές στις εργαζόμενες μητέρες «που κατήργησε και μετά την αποκάλυψη της απαράδεκτης ενέργειας και την κατακραυγή δηλώνει ότι θα επαναφέρει».

Επίσης αναφέρεται στο ευνοϊκό καθεστώς για ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας «που επίσης ο ίδιος κατήργησε στο προσχέδιο του ασφαλιστικού και μετά τις αντιδράσεις δηλώνει ότι αυτό διατηρείται». «Αν η στάση αυτή δεν συνιστούσε εμπαιγμό για την κοινωνία, θα ήταν κωμική», σχολιάζει.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό, το οποίο, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση έρχεται να αντικαταστήσει τις αδικίες από τον λεγόμενο «νόμο Κατρούγκαλου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Τo ΤΕΚΑ θα είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης είναι σήμερα μικρό, ωστόσο θα μεγαλώσει και έχει σχεδιαστεί ώστε να δώσει αξία στις αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων και το βέλτιστο αποτέλεσμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές του ασφαλιστικού κλάδου

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε πως η σταδιακή αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, η ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική, η ψηφιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας μπορούν να δώσουν ώθηση στον ασφαλιστικό κλάδο.
Efi Axtsioglou-SYRIZA-politiki-vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: Τα ψέματα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

«Είναι ψευδές πως γίνεται για το καλό της νέας γενιάς. Οι εισφορές των ασφαλισμένων θα εκτίθενται στους κινδύνους των κεφαλαιαγορών, θα τζογάρονται», ανέφερε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.