ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στην Αθήνα 18 κορυφαίοι CEOs φαρμακευτικών, συναντήσεις με τον πρωθυπουργό

Αύριο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί κλειστό γεύμα με τον Κ. Μητσοτάκη και την Τετάρτη θα ακολουθήσει επίσημη επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ποιοι διευθύνοντες σύμβουλοι θα δώσουν το παρόν.

Στην Ελλάδα θα βρεθούν αύριο οι επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του πλανήτη για διήμερη επίσημη επίσκεψη ενώ για αύριο το βράδυ έχει προγραμματιστή κλειστό γεύμα των CEOs με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Αθήνα θα βρεθούν οι επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμο μεταξύ αυτών Pfizer, Merc, Johnson & Johnson, Bayer, Sanofi, Mitsubishi Tanabe κ.α. επίσκεψη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας διευθυνόντων συμβούλων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων (Biopharmaceutical CEO Roundtable - BCR).

Αύριο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί κλειστό γεύμα εργασίας των CEOs με τον Πρωθυπουργό, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσει επίσημη επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κλειστό γεύμα θα μετέχουν Albert Bourla – Pfizer, Hubertus von Baumbach - Boehringer-Ingelheim, Christopher Boerner – BMS, Elçin Barker  Ergun - Menarini, Robert Davis – MSD, Joaquin Duato - Johnson & Johnson, Charl van Zyl – Lundbeck, Richard Francis – TEVA, Lars Fruergaard rgensen – Novo, Nordisk Carlos Gallardo – Almirall, Peter Guenter - Merck Group, Hervé Hoppenot – Incyte, Paul Hudson – Sanofi, Daniel O’Day – Gilead, Stefan Oelrich - Bayer, Osamu Okuda – Chugai, Dave Ricks Eli Lilly, Hiroaki Ueno - Mitsubishi Tanabe, Christopher Viehbacher – Biogen, Christophe Weber – Takeda.

Στο γεύμα θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα στον κρίσιμο τομέα της υγείας, η σημασία της καινοτομίας και η γενικότερη διεθνής κατάσταση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, την βελτίωση των συνθηκών στο επιχειρηματικό περιβάλλον, την κομβική θέση της χώρας αλλά και το σημαντικό αποτύπωμα της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου.  

Σημειώνεται ότι το BCR  είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών και Φαρμακευτικών Ενώσεων (IFPMA), όπου οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών-μελών συζητούν τις παγκόσμιες πολιτικές υγείας που επηρεάζουν τη βιοϊατρική καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Η IFPMA, με έδρα τη Γενεύη,  εκπροσωπεί πάνω από 90 καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες και ενώσεις σε όλο τον κόσμο, που απασχολούν περίπου 3 εκατ. εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται στη έρευνα, την ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων και εμοβλίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα η φυσική πύλη των ινδικών επιχειρήσεων στην ΕΕ

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους Ινδούς επιχειρηματίες να επισκεφθούν την Ελλάδα και σημείωσε ότι όλοι οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τι είπαμε, τι κάναμε»: Απολογισμός 180 ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το Business Daily φέρνει στη δημοσιότητα το κυβερνητικό έγγραφο απολογισμού 180 ημερών της κυβέρνησης. Ποιες δεσμεύσεις Μητσοτάκη στον τομέα της οικονομικής πολιτικής έχουν ήδη υλοποιηθεί.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

«Ακόμη μία φορά η αντιπολίτευση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων απέναντι σε ένα μεγάλο και ιδιαίτερα ευαίσθητο πολυπαραγοντικό κοινωνικό θέμα», είπε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο σχέδιο για την αντιμετώπιση του bullying.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατέλης: Το όραμα του πρωθυπουργού είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη

Ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού έκανε ειδική αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή, όπως είναι η σύνδεση των pos με τις ταμειακές μηχανές, ο νέος χάρτης στη δικαιοσύνη, κ.α.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα

Η κυβέρνηση και η πολιτική που εφάρμοσε, κυρίως στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2027 όταν και θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.