ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κατρίνης: Να υπάρξει συνένωση δυνάμεων για την προστασία των παιδιών

«Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα. Θα πρέπει να στελεχώσει τα σχολεία με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς» τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Αναφερθείς στο εθνικό σχέδιο που αφορά την αυστηρότερη αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ 100,3 fm τόνισε:

«Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά κάθε ελληνικό σπίτι και κάθε οικογένεια. Είναι "ένα πεδίον δόξης λαμπρόν" για να υπάρξει συνένωση δυνάμεων και διάλογος για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και για την προστασία των παιδιών από τα φαινόμενα βίας, τα οποία επεκτείνονται και γίνονται αποδεκτά ως στοιχείο της καθημερινότητας.

Όταν ένα χρόνο πριν, ήρθε στη Βουλή νομοσχέδιο που έλεγε ότι θα υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας και πλατφόρμα καταγγελιών για την πρόληψη και αποτροπή φαινομένων βίας, το ΠΑΣΟΚ το υπερψήφισε και τόνισε την αναγκαιότητα να δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Δεν φταίει, όμως, το ΠΑΣΟΚ για την ανακολουθία λεχθέντων και πραχθέντων της Κυβέρνησης, όταν ένα χρόνο μετά, αυτή η πλατφόρμα είναι ανενεργή, με τους γονείς να αναγκάζονται να κάνουν περιπολίες για να μην βρεθούν τα παιδιά τους σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα. Θα πρέπει να στελεχώσει τα σχολεία με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ώστε να γίνεται η πρώιμη διάγνωση τέτοιων φαινομένων ενώ θα πρέπει να λειτουργήσουν και σχολές γονέων, ώστε να μην εκδηλώνονται ανάλογες συμπεριφορές εκτός σχολείου.

Και βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει και το περιοριστικό μέτρο εντός σχολείου που θα δίνει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα, να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν ανάλογα περιστατικά, τα οποία σήμερα εκδηλώνονται και νομιμοποιούνται δια της αδράνειας. Είναι ένα θέμα που έχει πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και το βρίσκουμε όλοι μπροστά μας» ανέφερε.

Όπως επισήμανε: «Η ενίσχυση στα σχολεία, η πλατφόρμα καταγγελιών και η δυνατότητα παρέμβασης από τους καθηγητές, είναι μέτρα που θα πρέπει από κοινού να τα συζητήσουμε και να τα συμφωνήσουμε σε διακομματικό επίπεδο γιατί η βία στα σχολεία δεν έχει κομματική απόχρωση».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Αυτές οι εκλογές έχουν εθνικό αποτύπωμα, γιατί δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιδοκιμάσουν ή να αποδοκιμάσουν τη κυβέρνηση και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ πριν από δεκαπέντε ημέρες, αμφισβήτησε ευθέως την Κυβέρνηση καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας. Θα έχει όμως ιδιαίτερη αξία όταν ο ελληνικός λαός αποδοκιμάσει εν τοις πράγμασι την Κυβέρνηση και την πολιτική του κ.Μητσοτάκη, μέσα από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ είναι διπλός ο στόχος. Να είμαστε δεύτερο κόμμα και να έχουμε μία ισχυρή αύξηση του ποσοστού μας. Αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σε μια αναγωγή του ως προς τις εθνικές εκλογές, δεν δίνει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, θέλω να πιστεύω ότι θα κοπεί η αλαζονεία του 41%.

Η 10η Ιουνίου είναι η αρχή ενός εκλογικού κύκλου που θα οδηγήσει στις εθνικές εκλογές χωρίς να είναι παιχνίδι ενός, ούτε και μονόδρομος στη λογική "Νέα Δημοκρατία ή χάος". Θα είναι παιχνίδι για δύο, με το ΠΑΣΟΚ έχοντας τη λαϊκή νομιμοποίηση και την ισχυροποίηση των ποσοστών του, να αποτελεί μια ρεαλιστική διαφορετική πρόταση».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Επικοινωνιακή «φούσκα» ήταν η πανεπιστημιακή αστυνομία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως το δόγμα «νόμος και τάξη» της ΝΔ που ήταν καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, αποδομήθηκε πλήρως στην περίπτωση της εφαρμογής του στα ελληνικά πανεπιστήμια.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Ο κ. Μητσοτάκης υπέστη εκκωφαντική αποδοκιμασία στις ευρωεκλογές

«Σήμερα το πρωί άλλαξε εκ νέου γνώμη, ανέβαλε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και προχώρησε σε ανασχηματισμό παραλυτικών και εσωκομματικών ισορροπιών» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βέλη» από την αντιπολίτευση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Για άγονο ανασχηματισμό κάνουν λόγο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι η αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζεται με κομματικούς συμβιβασμούς.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με αποβολές απαντά ο Κ. Μητσοτάκης στον σχολικό εκφοβισμού

«Συνεχίζει την απαξίωση του παιδαγωγικού και διδακτικού ρόλου του σχολείου, καθιστά τους εκπαιδευτικούς σε ρόλο αστυφύλακα και τους γονείς απολογούμενους κι αβοήθητους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
PASOK-KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει την αποστροφή «το περιπολικό δεν είναι ταξί» του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης σε συνέχεια της αδράνειας των αξιωματικών στο Α.Τ. απέναντι στην 28χρονη Κυριακή.