ΓΔ: 1481.65 0.11% Τζίρος: 87.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
PASOK-KINAL
Shutterstock

ΠΑΣΟΚ: Οι εξαγγελίες για μειώσεις τιμών σε προϊόντα έπεσαν στο κενό

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πώς για έναν ακόμα μήνα, τον Απρίλιο, η αύξηση του γενικού πληθωρισμού ξεπέρασε το 3%, ενώ σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5%.

Με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών, το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής σχολίασε τον πληθωρισμό Απριλίου αναφέροντας ότι τα «μόνιμα» μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της ακρίβειας, που εφαρμόστηκαν από την 1η Μαρτίου, δεν αποδίδουν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πώς για έναν ακόμα μήνα, τον Απρίλιο, η αύξηση του γενικού πληθωρισμού ξεπέρασε το 3%, ενώ σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5%, με την αθροιστική επιβάρυνση των καταναλωτών από μήνα σε μήνα να είναι πλέον δυσβάσταχτη.

«Οι εξαγγελίες του κ. Σκρέκα για μειώσεις στο ράφι των σούπερ μάρκετ σε κατηγορίες προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως τα γενικά καθαριστικά προϊόντα, έπεσαν στο κενό», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Επικαλείται συγκεκριμένα παραδείγματα για τη ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού στα τρόφιμα και σε βασικά αγαθά και είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες που κατατάσσουν την Ελλάδα δεύτερη, μετά τη Μάλτα .

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τις προτάσεις που έχει καταθέσει από την αρχή της κρίσης έχει ως πρώτιστη πολιτική προτεραιότητα την προστασία το διαθέσιμου εισοδήματος των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και της μεσαίας τάξης που πλήττονται από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό απληστίας, ο οποίος φέρει την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ταμείο Οικονομικής Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας προτείνει ο Ν. Ανδρουλάκης

«Το ταμείο αυτό θα μπορεί να στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες ώστε να δημιουργήσουν ανταγωνιστική και εξωστρεφή παραγωγική βάση με πολλές καλές θέσεις εργασίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Ανυπεράσπιστοι οι πολίτες στην πλημμύρα των αυξήσεων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να παταχθεί η αισχοκέρδεια στην αγορά, επισημαίνοντας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχει παραμένει για αρκετούς μήνες σε διψήφια ποσοστά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά λόγω της έκρηξης ακρίβειας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η ακρίβεια στα τρόφιμα τρέχει πλέον με ρυθμό 12,3% τον Ιούλιο, με τους πολίτες να βλέπουν τις τιμές βασικών προϊόντων διατροφής να έχουν αυξηθεί κατά 28% μέσα στο 2023.