ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Χατζηδάκης: Συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με την ανάπτυξη

«Με τις πρωτοβουλίες αυτές», τονίζει, «συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με την προσπάθεια η χώρα να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά, χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς».

Την κατάθεση νομοσχεδίου για το περιβάλλον που θα περιλαμβάνει απλοποίηση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, αλλαγές στη δασική νομοθεσία και ρυθμίσεις για τις οικιστικές πυκνώσεις, προαναγγέλλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Με τις πρωτοβουλίες αυτές», τονίζει, «συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με την προσπάθεια η χώρα να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά, χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς».

Αναφερόμενος στην απολιγνιτοποίηση, σημειώνει ότι «αν δεν παρέμβουμε, η ΔΕΗ θα ξαναγυρίσει στο σημείο που την παραλάβαμε το καλοκαίρι», διαβεβαιώνει ότι η απολιγνιτοποίηση θα γίνει με τρόπο δίκαιο για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, ενώ προαναγγέλλει ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Κομισιόν ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις λιγνιτικές περιοχές.

Με αφορμή τη ρύθμιση που ψηφίστηκε για τα αυθαίρετα, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για τις τακτοποιήσεις και είναι δίκαιη με όσους ήδη έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις περιουσίες τους. «Άλλες παρατάσεις δεν θα υπάρξουν», καθιστά σαφές ο αρμόδιος υπουργός, ενώ ξεκαθαρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν θα μείνει απαθής απέναντι στα αυθαίρετα, ιδιαίτερα σε αυτά που είναι σε ρέματα, στον αιγιαλό κ.λπ.».

Για τη ΛΑΡΚΟ, δηλώνει ότι η εταιρεία θα κρατηθεί όρθια μόνο με την πώλησή της, ελεύθερης βαρών, σε ιδιώτη επενδυτή και τονίζει ότι «όποιος υπόσχεται ότι όλα μπορούν να μείνουν ίδια, είτε αγνοεί την πραγματικότητα είτε εξαπατά συνειδητά τους εργαζόμενούς της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Παράταση άρσης κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο έως 21 Αυγούστου

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν έως τις 21 Αυγούστου τις κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο, επιτρέποντας σχετικές συναλλαγές. Αυτό οδήγησε σε περαιτέρω πτώση της τιμής πετρελαίου, με το Brent να διαμορφώνεται στα 77,80 δολάρια το βαρέλι.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Σε λειτουργία τα έργα που διασφαλίζουν την άρδευση της Κωπαΐδας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Στ. Παπασταύρου, επισκέφθηκε έργα άρδευσης στη λίμνη Υλίκη, που ολοκληρώθηκαν με τη συνεργασία ΕΥΔΑΠ, Περιφέρειας και τοπικών φορέων, περιλαμβάνοντας και νέα πλωτή αντλία δυναμικότητας 10.500 κ.μ./ώρα.
Γιώργος Στάσσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στάσσης: Στόχος της ΔΕΗ καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ έως το 2030

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ανακοίνωσε στόχο τριπλασιασμού των καθαρών κερδών στα 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, με επενδύσεις 24,2 δισ. ευρώ σε Ελλάδα και Ρουμανία έως το 2030.