ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Στ. Γκίκας: Το Λιμενικό έχει σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές

«Ο ζήλος, η αυταπάρνηση, ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά που δείχνουν τα στελέχη του Λιμενικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, είναι εξαιρετικά και παροιμιώδη» υπογράμμισε ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Tο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού (ΚΕΠΙΧ) και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για το έργο, τις επιχειρησιακές λειτουργίες και δραστηριότητες των επιχειρησιακών κέντρων, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε κρίσιμες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες του αρχηγείου του Λιμενικού, όπου συναντήθηκε με το υπηρετούν προσωπικό.

«Είχα τη χαρά σήμερα, στο πλαίσιο των πρώτων ενημερωτικών επαφών, να γνωρίσω τα στελέχη και να ενημερωθώ σε βάθος, τόσο για την λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού και του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης, όσο και των βασικών Διευθύνσεων του αρχηγείου» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Επεσήμανε επίσης, ότι το Λιμενικό διαχρονικά, αλλά κυρίως τα τελευταία χρόνια με την κρίση του μεταναστευτικού, έχει σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, τόσο στις ελληνικές, όσο και στις συνορεύουσες θάλασσες.

«Ο ζήλος, η αυταπάρνηση, ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά που δείχνουν τα στελέχη του Λιμενικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, είναι εξαιρετικά και παροιμιώδη. Στεκόμαστε δίπλα στα στελέχη και θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους» υπογράμμισε ο ίδιος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Mitsotakis-Posidonia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ναυτιλία θα παίξει ρόλο στην στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «η ναυτιλία εγγυήθηκε εξάλλου την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και κρατά πλέον τις θάλασσες ανοιχτές ενόσω εξελίσσεται η κρίση στο Μεσανατολικό».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται οι TalentVisa και TechVisa από το υπουργείο Μετανάστευσης

Aφορούν την πρόσβαση στην αγορά εργασίας με στόχο την προσέλκυση ταλέντων και την αναβάθμιση της Ελλάδας σε διεθνές ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επενδυτικό κέντρο, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Στυλιανίδης: Οι εργαζόμενοι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της ναυτιλίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπογράμμισε πως η διαρκής αναβάθμιση των δεξιοτήτων, είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές αλλαγές και τις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλασιάζεται ο χρόνος παραμονής των νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα

Έρχεται σύντομα νέο νομοσχέδιο. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τη νόμιμη μετανάστευση με όρους και κανόνες.