Φώτο: ΑΠΕ

Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο

Για μια σειρά σημαντικών θεμάτων θα κληθεί να αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό.

Την ώρα που αρκετά κρίσιμα ζητήματα βρίσκονται στην επικαιρότητα, όπως η έκρυθμη κατάσταση στα νησιά, το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 12.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση
  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις»
  • Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
  • Επιλογή αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπουργείο Δικαιοσύνης)

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του Covid-19, δεν έχει γίνει γνωστή κάποια διαφοροποίηση στο πρόγραμμα του σημερινού συμβουλίου, αφού χθες πραγματοποιήθηκαν σχετικές συσκέψεις, τόσο στο υπ. Υγείας όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο απολογισμός των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο των 100 πρώτων ημερών σημειώνοντας πως υπάρχουν ορατά αποτελέσματα και αλλαγή της εικόνας της χώρας και το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων επενδύσεων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό ενδεχόμενο παράτασης στην προστασία της α' κατοικίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η κυβέρνηση εξετάζει να παραταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη στο Βερολίνο: Δεν αρκούν τα εργαλεία του χθες σε αυτή την κρίση

Τη στήριξη των ομολόγων κορονοϊού επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα συμμετρικό σοκ για όλους και χρειάζεται μια κοινή απάντηση για φθηνό δανεισμό όλων των κρατών.