ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Aris Oikonomou/ SOOC.

Ανδρουλάκης: Επί διακυβέρνησης ΝΔ οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι

Χαρακτήρισε «μπαλώματα», τις παρεμβάσεις «που η κυβέρνηση βαπτίζει μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας» και ανέδειξε «την ύπαρξη ολιγοπωλίων στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας».

«Η Ελλάδα πάει σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή, με χαμηλούς μισθούς και πολύ μεγάλη ακρίβεια. Μια χώρα όπου οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι και η μεσαία τάξη θα φθίνει», σημείωσε χθες από το 'Αργος. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

Χαρακτήρισε «μπαλώματα», τις παρεμβάσεις «που η κυβέρνηση βαπτίζει μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας» και ανέδειξε «την ύπαρξη ολιγοπωλίων στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας». «Πληρώνουμε τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην Ευρώπη, μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία. Να είστε σίγουροι ότι τους επόμενους μήνες θα είμαστε πρώτοι, γιατί άφησαν το Ε.Σ.Υ. να καταρρέει και ανοίγουν δουλειές για τους ιδιώτες» ανέφερε.

Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένα αμετανόητο κόμμα. Είναι το κόμμα που χρεοκόπησε την Ελλάδα. Είναι το κόμμα που χάνει τις ευκαιρίες ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης, ενώ η χώρα καταρρέει δημογραφικά. Είναι το κόμμα που θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές της χώρας, πλέον χρεοκοπεί και τους θεσμούς, τη διάκριση των εξουσιών και το κράτος δικαίου».

«Είναι ντροπή για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, υπουργούς και μη, που ενώ στοχοποιήθηκαν από το παρακράτος, στον βωμό της καρέκλας βάζουν κάτω από το χαλί αυτήν την ιστορία διαφθοράς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Πιστεύω ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει μνήμη. Ξέρει τι περάσαμε εδώ και 15 χρόνια και γιατί. Νομίζω ότι όλοι μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε να μην τα ξαναπεράσουμε. Πάμε μόνο μπροστά. Δεν πρέπει να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω. Το έχει ανάγκη η κοινωνία, το έχει ανάγκη η πατρίδα».

«Κι επειδή με ρωτούν: 'θα κάνετε μέτωπο με άλλες δυνάμεις;'. Με υγιείς δυνάμεις, που έχουμε κοινές αγωνίες και προτεραιότητες, ναι, βεβαίως είμαι έτοιμος να συνεργαστώ. Με τυχοδιώκτες, που έχασαν την καρέκλα από το ΠΑΣΟΚ, πήγαν σε άλλα κόμματα και τώρα που την ξαναχάνουν γυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ, το δικό μου ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση. Έχουμε άλλες αρχές, άλλες αξίες και άλλες προτεραιότητες» σημείωσε καταλήγοντας ο Ν. Ανδρουλάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ πλήθος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Είμαστε ο κύριος αντίπαλος Μητσοτάκη, νίκη ΠΑΣΟΚ σημαίνει νίκη λαού

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει περήφανο και ενωμένο απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό, υπογράμμισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προτείνει αξιόπιστο πρόγραμμα και κάλεσε σε αγώνα για ανατροπή της ΝΔ.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Ο βασικός κρατούμενος για ΟΠΕΚΕΠΕ είναι κουμπάρος του Ανδρουλάκη

Ο Μακάριος Λαζαρίδης σχολίασε στην πλατφόρμα "Χ" ότι η ποινική δίωξη κατά του "Φραπέ" συνδέεται με πρόταση της ΝΔ στην επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θέτοντας ερωτήματα στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ για τις προηγούμενες κατηγορίες τους.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Δικαίωση» Ανδρουλάκη η πρόταση εισαγγελέα στη δίκη για υποκλοπές

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει «ακόμη μία δικαίωση» για τον Ν. Ανδρουλάκη τη σημερινή πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη για τις υποκλοπές, τονίζοντας ότι το Δικαστήριο θα κρίνει την ποινική μεταχείριση και ότι πρέπει να φωτιστεί πλήρως η σχέση Predator–ΕΥΠ.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Παραπληροφόρηση για SAFE και δικαίωμα βέτο στην ΕΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης κατηγόρησε τον Ν. Ανδρουλάκη για διαστρέβλωση σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE. Ανέφερε ότι προστέθηκε διάταξη που απαιτεί ομόφωνη έγκριση από όλα τα κράτη-μέλη.